Inzameling voor Roemeniëstichting

hei- en boeicop • De in Lexmond en Hei- en Boeicop gewortelde Stichting 'Vrienden van Roemenië' gaat weer spullen inzamelen. Gedacht wordt aan nog goed bruikbare en schone kleding, kleine huishoudelijke artikelen?en kleine meubelen. Op zaterdagochtend 20 juli zullen vrijwilligers van de stichting tussen 10.00 en 12.00 uur bij de Rank -achter de kerk- in Hei- en Boeicop aanwezig zijn om spullen in ontvangst te nemen. Ze hopen veel te kunnen inzamelen, zodat in oktober weer een vrachtwagen kan afreizen naar Dorohoi, het Roemeense projectgebied van de stichting. Vanuit de kringloopwinkel daar ter plaatse zullen de artikelen verkocht worden. Wie nog goede spullen heeft die niet meer gebruikt worden, maar die nog wel goed te verkopen zijn in Roemenië, kan ze op 20 juli komen inleveren. Voor grotere artikelen zoals grote meubels kan contact worden opgenomen met Jan van Zessen via 06-27347584. De spullen worden dan thuis opgehaald. De volgende inzameling zal zijn op 28 september plaatsvinden in Lexmond.


Ontmoetingsdag voor gescheiden christenen

gorinchem • Zaterdag 13 juli wordt er een ontmoetingsbijeenkomst in Gorinchem gehouden voor gescheiden christenen.
De bijeenkomsten zijn interkerkelijk en staat open voor ieder die zelf door de pijn van een scheiding gaat of is gegaan en die positief staat ten opzichte van het christelijk geloof. De bijeenkomst wordt gehouden in VEG Sion aan de Schelluinsestraat 6 en duurt van 10.30 uur tot 14.30 uur. Aan bezoekers wordt een bijdrage in de kosten van 12,50 euro gevraagd (inclusief lunch). Aanmelden kan via mariusvdn@gmail.com of www.zorgnaechtscheiding.nl.


Buitenconcert Euphonia

meerkerk • Muziekvereniging Euphonia Meerkerk verzorgt op maandag 15 juli het jaarlijkse buitenconcert op de parkeerplaats bij dorpshuis De Linde te Meerkerk. Het leerlingenorkest bijt het spits af om 19.30 uur, waarna ook de fanfare enkele muziekstukken zal spelen.


Vrouwenavond

bleskensgraaf • Op dinsdag 27 augustus wordt er tijdens de vakantieweek in de tent op het speelveld in Bleskensgraaf weer een vrouwenavond gehouden. Er wordt begonnen met koffie/thee met iets lekkers. Daarna kijken de bezoekers een mooie film en er wordt afgesloten met 'wine and bites'.
Deze avond is gratis. Aanvang is om 19.30 uur, de tent op het veld aan de Korenbloemplaats gaat om 19.00 uur open. Voor meer informatie: Vrouwen aan de Graaf op Facebook en Instagram.


Detectivespel in de Koperen Knop

hardinxveld-giessendam• In de zomer kan in museum De Koperen Knop het inmiddels traditionele detectivespel weer worden gespeeld.
Deze keer staat dit in het teken van de 3D expositie. Iedereen kan gratis deelnemen. Het biedt voor kinderen een mooie gelegenheid om het op school ontvangen vrijkaartje te gebruiken.
De naam die aan dit spel is gegeven luidt: '3D roof in de Koperen Knop'.