• Artist impression van Hoef en Haag.
• Artist impression van Hoef en Haag. Foto: PR AM

Een tijdelijke en een nieuwe school

vijfheerenlanden • De tijdelijke huisvesting van leerlingen uit Hoef en Haag vindt plaats naast de Meester Vosschool in Hagestein. Bovendien wordt deze school binnen enkele jaren herbouwd en vormt daarmee – naast de school op de Brink - de tweede nieuwe school voor Hoef en Haag.

In totaal wordt er voor de tijdelijke huisvesting zo'n 6,3 miljoen euro uitgetrokken. De commissie Welzijn, Onderwijs en Sport drong er woensdag op aan om die kosten naar beneden bij te stellen door eerder met de bouw van de nieuwe Meester Vosschool te beginnen.

Onderwijswethouder Tirtsa Kamstra was het daar op zich wel mee eens, maar zag weinig ruimte om de scholenbouw – gepland in 2025 – al te veel te versnellen. De bouw van scholen in Hoef en Haag vormt voor bestuurders en politici – eerst in Vianen, nu in Vijfheerenlanden - al geruime tijd een hoofdpijndossier. In januari haalde het nieuwe college het oude voorstel van B&W van Vianen van de agenda om bijna 3,5 miljoen euro uit te trekken voor de tijdelijke huisvesting. De meeste fracties vonden dat erg veel geld en betwijfelden of er zoveel noodlokalen nodig zouden zijn.