• Het logo van het Blauwalg Festival.
• Het logo van het Blauwalg Festival.

Eerste editie van Blauwalgfestival

goudriaan • Met het Blauwalg Festival krijgt de Alblasserwaard er een muziekfeest. Op zaterdag 24 augustus vindt de eerste editie bij de Slingelandse Plassen in Goudriaan plaats.

De drijvende krachten achter het festival zijn Harry van Barneveld, Roald de Vries, Arie Bart de Vries, Marcel Vonk, Gerjan de Vries en Freek Wallaard, inwoners van Goudriaan en Noordeloos. Allemaal actief in oranjeverenigingen, Roparun en het organiseren van feesten. "En allemaal muziekliefhebbers, de helft van ons speelt ook in bands", vertelt Freek. "We zijn op zoek gegaan naar bands met een bijzonder geluid en over de dag heen een mooie opbouw met opzwepende muziek en chillere luisterliedjes. We hebben écht pijn geleden bij het selecteren van de bands. Er is zóveel gaafs, dus de selectie was zwaar, maar daardoor zijn de bands die we hebben geprogrammeerd wel echt top." De bands die de selectie overleefden zijn The Meadows, Sunset Yellow, A_MEN, Switch Bones, Callkoen, Joysticker, NEMSIS, Waltzburg en DJ-duo Laurens & Martijn. "Blauwalg brengt bands die nog onder het oppervlak verscholen zitten. Zowel uit de buurt als verderop uit Nederland. Het is een festival voor muziekliefhebbers die iets nieuws willen ontdekken."

Het waarom vat Freek kort samen: "Het was nodig. Er zijn de afgelopen jaren al pogingen gedaan om zoiets op te zetten door sommigen van ons, maar toen lukte het nog niet. Nu is het de juiste tijd: er zijn bands met eigen muziek in de Alblasserwaard, er wordt enorm veel naar muziek geluisterd en festivals zijn inmiddels een aardig ingeburgerd begrip. Alleen konden we er voorheen nooit op de fiets naartoe. En dat kun nu wel! De voorverkoop is begonnen. Meer info: blauwalgfestival.nl.