• Een van de haltes van Qbuzz.
• Een van de haltes van Qbuzz.

'Provincie, luister naar je OV-passagiers'

molenlanden • De gemeenteraad van Molenlanden maakt zich sterk voor verbeteringen in het openbaar vervoer (OV) in hun gemeente.

Ze hebben hun wensen kenbaar gemaakt tijdens een regionale avond voor de bestuurders van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Op woensdag 26 juni stond het openbaar vervoersplan 2020 op het programma. De bestuurders kregen die avond een presentatie hoe het OV er in de toekomst uit gaat zien. De uitkomsten van deze avond konden niet meer meegenomen worden in de krant van deze week. De nieuwe dienstregeling heeft een aantal buslijnen in de regio in stukken geknipt, waardoor passagiers soms meerdere malen over moeten stappen. Volgens Wilma de Moel van Doe Mee! Molenlanden heeft overstappen met de bus in de polder een andere betekenis dan in de stad: "In de stad komt er na maximaal 15 minuten een volgende bus. Als je hier een aansluiting mist, dan mag je een uur wachten." Zij hoopt dat de provincie gaat luisteren naar de passagiers en hun behoeftes, in plaats van ze met OV te confronteren waarmee ze de directe aansluiting naar de stad missen.

Zij krijgt bijval van de voltallige raad van Molenlanden. De raad vindt de overstaphalte in Meerkerk nog altijd gevaarlijk, wil meer aandacht voor ouderen die met het OV reizen, is niet blij met het wegvallen van de lijnen 80 en 91 en de verhoogde prijzen. Ook de Bestelbuzz werkt nog niet naar behoren.

De inzet van de raad van Molenlanden is dat zij niet stil kunnen blijven zitten en op willen komen voor de belangen van de inwoners van Molenlanden. Inmiddels zijn er ook contacten in de gemeenteraad van Sliedrecht en bij de Gedeputeerde Staten (provincie) om die samenwerking nog breder te trekken.

De gemeenteraad roept de passagiers van Qbuzz om via het meldpunt ovmolenlanden@gmail.com te melden hoe zij de dienstregeling van Qbuzz op dit moment ervaren. De uitkomst van het meldpunt neemt de raad mee naar de regio.