Afbeelding
Foto: Stockfoto

Politie pakt man op die auto stal

brandwijk • De politie heeft zaterdag 15 juni na een langdurig onderzoek een 32-jarige Schiedammer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 31 januari 2019 in Brandwijk een auto gestolen te hebben van een man waar een vriend en hijzelf even daarvoor een aanrijding mee hebben gehad. Het vreemde voorval vond plaats om iets voor zeven uur 's avonds op de Kerkweg in Brandwijk. Een auto reed het dorp in. Een aantal meters voor een passeerplaats kwam een tweede auto uit tegenovergestelde richting. Die reed door zonder gebruik te maken van de passerplaats of zijn tegenligger de gelegenheid te geven er gebruik van te maken. Het gevolg; een aanrijding. Beide auto's hadden materiële schade waaronder een lekke band. De bestuurders van beide auto's en de bijrijder, die in de tweede auto zat, stapten uit. Terwijl de bestuurders met elkaar praten, stapte de bijrijder in de auto van de tegenpartij en reed hiermee weg. Met lekke band en al. De bestuurder van de tweede auto ging er daarop ook vandoor.
Agenten hielden die avond een weidse zoektocht maar vonden het gestolen voertuig niet meer terug. Getuigen meldden dat de bestuurder en bijrijder van de tweede auto de hele middag in het plaatselijke café hebben zitten drinken. Na onderzoek kwamen agenten uit bij de identiteit van de verdachten. Zaterdag 15 juni werd de 32-jarige Schiedammer aangehouden. Over zijn handlanger is niets bekend.


'Muziekgebruikers' De Overstap moeten nog even wachten

brandwijk • De nieuwe gebruikers van verenigingsgebouw De Overstap die wat meer geluid produceren dan gebruikelijk, mogen nog geen gebruik maken van het gebouw. Dat komt een omdat aantal genomen geluidsmaatregelen onvoldoende zou zijn. Dat meldt de politieke fractie van Progressief Molenlanden (PM), die hierover vragen heeft gesteld aan het gemeentebestuur van Molenlanden. Raadslid Paul Verschoor van PM vraagt zich af of de gemeente rekening gehouden heeft met de akoestische eisen die voor gebruikers als Graafstrooms fanfare, O en U en muziekschool Peter Vogel noodzakelijk zijn. Ook wil Verschoor graag weten wie de noodzakelijke aanpassingen gaat betalen.