vrijdag 21 juni

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open. Van 19.30 tot 22.00 uur is er het Auticafé.

zaterdag 22 juni

Rommelmarkt en bazaar in Meerkerk
8:30, Meerkerk. In en rondom de Ichthuskerk, tegenover de watertoren, vindt een bazaar en rommelmarkt plaats. De markt tot 14.00 uur. Het aanbod loopt uiteen van boeken tot serviesgoed, van meubels tot elektronica en van hamburgers tot pannenkoeken met een ijsje als toetje. Het Rad van Avontuur draait en er is een springkussen voor de kinderen.

Beachvolleybaltoernooi AVVA
09:00 uur, Ameide, Burg. Wesselsveld - Beachvolleybaltoernooi AVVA.

39e jaarmarkt in Hoornaar
9:00, Hoornaar. In Hoornaar vindt van tot 16.30 uur de 39e editie van de jaarmarkt plaats. Op het Dirk IV-plein staan tientallen kramen met nieuwe en tweedehands artikelen. Daarnaast zijn er diverse terrasjes voor de inwendige mens. Het parkeren is gratis achter het Gezondheidscentrum. Parkeerwachters wijzen de weg. Aan het eind van de markt is er weer de afterparty, verzorgd door MB Catering met muziek.

Historische Landbouwdag De Lange Slag Leerbroek
9:00, Leerbroek. Tractorenvereniging De Lange Slag houdt tot 16.00 uur de tweejaarlijkse Historische Landbouwdag. Aan de Weverwijk 15 zijn vele historische tractoren te zien. Daarnaast zijn er activiteiten als een boelmarkt, een onderdelenmarkt en demonstraties van oude ambachten. Voor kinderen is er een programma met onder meer ene kinderboerderij en skeltertrek. Entree: 2 euro (vanaf 12 jaar).

Fairtradefietstocht vanuit Leerdam
10:00, Leerdam. VHL4GlobalGoals - voorheen Team2015 - organiseert een familiefietstocht. Onderweg stoppen deelnemers bij vier horecalocaties, waar ze een fairtradelunch krijgen voorgeschoteld. Dit jaar gaat de tocht van zo'n 40 kilometer door verschillende kernen in Vijfheerenlanden. Deelnemers kunnen een voorkeursstarttijd doorgeven, ze kunnen beginnen om 10:00 uur, 10:30 uur of 11:00 uur. De startlocatie wordt later via de mail bekendgemaakt, maar is wel in Leerdam. Deelname kost 15 euro per persoon, dit is inclusief de hapjes en drankjes bij de horecagelegenheden. Aanmelden voor de fietstocht kan door een mailtje te sturen naar vhl4globalgoals@gmail.com. VHL4GlobalGoals is een vrijwilligersorganisatie die de wereldwijde Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen vastgesteld door de Verenigde Naties in Vijfheerenlanden probeert uit te dragen. Voorheen deed de organisatie dit voornamelijk in Leerdam, onder de noemer 'Team2015'.

Excursie NVW De Vijfheerenlanden
15:10, meerdere opstapplaatsen. Natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert een excursie naar de Mortelen in Oirschot. De Mortelen is een prachtig natuurgebied van het Brabants Landschap, met een sterke afwisseling van loofbossen en weilanden, met veel poelen, een coulissen-landschap. Deelnemers maken een wandeling van 8 kilometer. Meer informatie is te verkrijgen bij Koos Maat via 06-27236372 of koosmaat@solcon.nl. De natuur- en vogelwacht vertrekt om 15:10 uur vanaf de parkeerplaats bij het NS-station in Leerdam en om 15:30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Benedictushof 132 in Vianen.

Musical 'Vertel nog eens van vroeger'
19:00, Oud-Alblas. De christelijke kinderkoren De Krekels en De Wingerdknopjes zingen in dorpshuis De Beemd. De kinderen voeren een musical uit met de titel 'Vertel nog eens van vroeger'. Met zang en toneel wordt een dag uitgebeeld van kinderen die op weg zijn naar het huisje van opa en oma om te gaan logeren. Onderweg zingen ze allerlei liedjes over dingen die ze leren van opa en oma en over lessen uit de Bijbel. Entree is 5 euro; voor kinderen tot 13 jaar 2,50 euro en tot en met 6 jaar gratis.

Gorcumse Geheimen
19:30, Gorinchem. Gorcumse verhalen komen deze avond tot leven. Vanaf het Theater Vijfzinnen nemen gidsen de deelnemers mee op een dwaalspoor door verleden en toekomst. Onderweg vinden onverwachte ontmoetingen plaats met vreemde figuren. Zij zullen met verhalen Gorcumse geheimen ontsluieren. Op een eigentijdse manier. Met theater, muziek, zang en dans. De route is circa vier kilometer. De kosten zijn 17,50 euro. De opbrengst is voor inloophuis De Blauwe Anemoon in Gorinchem en stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Midzomeravond Concert Da Copa in Giessenburg
19:30, Giessenburg. De Giessenburgse muziekvereniging Da Capo geeft het Midzomeravond Concert. De Midzomermarkt bij De Doetsekom is geannuleerd. Om die reden vindt het concert van Da Capo plaats op het plein aan de Giessenlaan (voor de basisschool). Met dit concert wil Da Capo inwoners uit Giessenburg laten genieten van muziek in zomerse sferen', meldt de muziekvereniging in de aankondiging. Allereerst kunnen de aanwezigen luisteren naar de jonge muzikanten van het Opstaporkest. Aansluitend treedt het Leerlingenorkest op met leerlingen van alle leeftijden. Beide orkesten staan onder leiding van Marjolijn van der Lee. Vervolgens treedt het Groot Orkest op. 'De orkesten spelen een veelzijdig en luchtig repertoire, met onder andere Chesters Chase; Abba Gold, Adele in Concert, het swingende African Groove, Pink Panther, Happy Feet, het Ierse Lough erin Shore.' De entree is gratis. Bij regen gaat het niet door.

Zomerzangavond IKK
20:00, Nieuwpoort. Het Interkerkelijk Koor Nieuwpoort-Langerak houdt de Zomerzangavond in de hervormde kerk. Op deze avond staat er koormuziek en samenzang op het programma. Medewerking verleent het Duo H&H (Hendrik van Veen & Hugo van der Meij). Naast orgel en piano spelen zij synthesizer, accordeon en melodica. De leiding is in handen van Peter Burger. Het adres van de kerk is Buitenhaven 19a. Kaarten zijn verkrijgbaar via de koorleden, www.ikknieuwpoort-langerak.nl en aan de kerk. Entree: 5 euro.

Midzomernachtconcert aan de Giessen
20:00, Giessen-Oudekerk. Mannenkoor De Dekmantel geeft in café Olt Ghiessen het Midzomernachtconcert aan de Giessen. Naast het Oukerkse koor komen ook Ladies on Stage en De Bend op de planken. De toegang is gratis.

zondag 23 juni

Alblasserwaardse Molentocht
9:00, Arkel. Toerclub Jan van Arckel houdt, in samenwerking met Plieger Sport, de Alblasserwaardse Molentocht. De afstanden van 80, 100 en 130 kilometer starten vanaf 9.00. Deze afstanden komen langs de molens van Kinderdijk. De afstanden van 30 en 50 kilometer vertrekken vanaf 10.00. Er wordt gestart vanuit De Zes Molens, Vlietskade 1025. De fietsroutes zijn geheel gepijld.

Tentdienst in Hei- en Boeicop
14:00, Hei- en Boeicop. In de feesttent van HSSC'61 vindt een tentdienst plaats. Het thema is 'Lef of Laf?! Wie durft het aan?'. Spreker is dominee E. van der Poel uit Schoonrewoerd. Muzikale medewerking wordt verleend door muzikanten en kinderkoor Talitha uit het eigen dorp.

Openluchtviering in Molenaarsgraaf
14:30, Molenaarsgraaf. De tiende openluchtviering van de gereformeerde kerk Molenaarsgraaf-Brandwijk is aan de Kweldamweg 9 in Molenaarsgraaf. Graag zelf een stoel meenemen. Aansluitend is er gelegenheid wat te drinken.

dinsdag 25 juni

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een gezellig samenzijn.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
9:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Tot 12.00 uur: inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje, mini-bibliotheek. Op aanvraag kan er Nederlandse taalles gegeven worden aan nieuwe Molenwaardse burgers. Bel voor aanmelding en info Marianne Bons, 06-1568 9981. Info: www.huisvandewaard.nl.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

woensdag 26 juni

Dorpskamer Giessenburg
10:00, Giessenburg, Tilplein. Tot 12.00 uur is er de Niet Aangeboren Hersenletsel-inloopochtend. Van 14.30 tot 16.30 uur is de bibliotheek open. Van 19.00 tot 21.00 uur is er een Niet Aangeboren Hersenletsel-inloop voor jongeren.

Dorpskamer Noordeloos
10:00, Noordeloos, Het Noorderhuis. Tot 12.00 uur is er 'Bakkie en Stappie', een natuurwandeling van een uur.

Open eettafel Lexmond
12:15, Lexmond. Open eettafel in Huis Het Bosch. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden via 0347-342021. Aan- of afmeldingen uiterlijk 's maandags voor 12.00 uur doorgeven.

Bingo in De Zes Molens
15:00, Hoornaar. In woonzorgcomplex De Zes Molens vindt een bingo plaats. De kosten voor externen zijn 3 euro.

Zomerzangavond koren Streefkerk
19:45, Streefkerk. Bij de muziektent vindt de zomerzangavond plaats. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom. Het thema is 'Zingend de zomer in'. Medewerking verlenen de koren Praising Voices, I Believe, Joy en De Streefzangertjes en muziekvereniging OKK. Naast koorzang is er ruimte voor samenzang.

donderdag 27 juni

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Tot 14.15 uur Bewegen 60+ o.l.v. beweegcoach Stan de Groot. Daarna inloop voor een praatje, kopje koffie en/of spelletje. Vanaf 14.30 uur Breicafé De Insteek. Vanaf 17.30 uur gezamenlijke maaltijd. Kosten minimaal 2,50 euro. Deelnemen: bel Leo Waaijer, 06-5287 8199. Info: www.huisvandewaard.nl.

Dorpskamer Giessenburg
15:15, Giessenburg, Tilplein. Tot 17.00 uur is er de speelkamer. Van 18.30 tot 19.30 uur is de bibliotheek open.

Huis van de Waard Liesveld
16:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop vanaf 16.30 uur. Er wordt een warme maaltijd klaargemaakt. Opgeven: 06-24153783 .

vrijdag 28 juni

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Koorconcert met cd-presentatie
19:30, Noordeloos, Chr. Geref. kerk. Op vrijdag 28 juni presenteren kinderkoor Klein Vogelijn en jeugdkoor Kol Sjofar hun nieuwe cd 'In stille eerbied' in de Christelijk Gereformeerde Kerk van Noordeloos (Noordzijde 1a). De beide koren staan onder leiding van Heleen Aalvanger en worden begeleid door Jan Rozendaal (orgel), Hugo van der Meij (piano) en Margo Schuitemaker (panfluit). De avond begint om 19.30 uur en is vrij toegankelijk. Tijdens de avond wordt er een collecte gehouden voor stichting Friedensstimme. Na afloop is er koffie, thee en fris verkrijgbaar. Ook wordt de nieuwe cd verkocht voor 12,50 euro.