Grote opkomst bij infoavond Tiny Houses

molenlanden • Dat de belangstelling voor Tiny Houses groot is, bleek donderdag tijdens de avond die Progressief Molenlanden en SGP in Goudriaan hielden. Zo'n 85 inwoners van Molenlanden en omgeving kwamen op de bijeenkomst af.

Betaalbaar en duurzaam; die combinatie maakt Tiny Houses aantrekkelijk. Het is een kans om te voorkomen dat er spookdorpen zoals op het Franse platteland ontstaan, zo gaf Arjan Voorwinden van Avoned, fabrikant van miniwoningen te Ridderkerk, aan. "Dat zou hier ook kunnen gebeuren door het ontbreken van betaalbare woningen. Jongeren trekken dan weg. Wonen moet betaalbaar zijn."

En Tiny Houses biedt die mogelijkheid, daar was iedereen het over eens. De grootste hobbel: de regels op het gebied van ruimtelijke ordening staan in de weg. "Je ziet heel veel afwachten en kijken naar elkaar, zonder dat er iets gebeurt." Een club die ook in Molenlanden daar verandering in wil brengen is Tiny Houses Drechtsteden en omgeving. Linda den Besten: "De houding van het gemeentebestuur hier is een verademing ten opzichte van andere gemeenten in de Drechtsteden. We zijn nu bezig met één mogelijke locatie om een Tiny House in Molenlanden te plaatsen. Wij staan in ieder geval te popelen om aan de slag te gaan." Een verder verslag van de avond over Tiny Houses is te vinden in de Verkocht-special in deze krant.

Collegeavond

Tiny Houses komen ook aan de orde tijdens de collegeavond op donderdag 27 juni. "Burgemeester en wethouders gaan dan in gesprek met de raad over de verschillende vormen van deze manier van wonen: wat vinden we passend in Molenlanden?", licht een woordvoerster van de gemeente toe. Naast de Tiny Houses komen onder meer de uitgangspunten voor een woonvisie en het woningbouwvraagstuk Ottoland aan bod. Bij de avond, die plaatsvindt in dorpshuis De Spil te Bleskensgraaf, zijn belangstellenden welkom. De aanvang is 20.00 uur, inlopen kan vanaf 19.30 uur.


Geurt Mouthaan