Alzheimer Café

leerdam • In verpleeghuis Lingesteyn aan het Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam wordt op dinsdag 25 juni vanaf 19.30 uur weer een Alzheimer Café gehouden voor inwoners van Vijfheerenlanden. Ditmaal gaat het over juridische en financiële zaken bij dementie, waarover notaris Wolthuis komt vertellen. Er komt een moment bij dementerende waarop sommige beslissingen niet meer zelf genomen kunnen worden. Om de wensen en rechten van mensen met dementie te beschermen, kan men al vroegtijdig laten vastleggen wie welke beslissingen mag overnemen als men dat zelf niet meer kan. De entree is gratis.


Nacht van Gebed

ameide/langerak • In de Sionskerk aan de Prinsengracht 28 in Ameide wordt op vrijdag 21 juni vanaf 21.00 uur tot zaterdagnacht 22 juni 02.00 uur de Nacht van Gebed gehouden. Ook zijn bidders welkom in de Koningskerk te Langerak. De gebedsnacht begint hier om 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur.

Tijdens de Nacht van Gebed horen en zien bezoekers verhalen uit onder meer Noord-Korea, de Filipijnen, Noord-Afrika en Nigeria en wordt er gebeden voor vervolgde christenen. Men kan kiezen om de gehele periode of een deel aanwezig te zijn. Organisatie is in handen van Open Doors, die daarmee de ruim 245 miljoen vervolgde christenen in deze wereld wil ondersteunen.


Contactavond MS vereniging

gorinchem • De afdeling Gorinchem & Altena en omgeving van de MS Vereniging Nederland verzorgt op woensdag 26 juni vanaf 20:00 uur een contactavond in de recreatiezaal van de Boogflat, Pijlstraat-portiek 2, te Gorinchem. Vanaf 19:30 uur is de zaal open en staat de koffie klaar. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.
Deze avond is als spreker uitgenodigd mevrouw Gera Hakkesteegt, Ergotherapeut & klinisch epidemioloog Rijndam Revalidatie, locatie Erasmus MC. Haar werkgebied is in complexe langzaam en snel progressieve neuromusculaire aandoeningen (zoals ALS en PSMA, Limb Girdle, FSHD, HMSN, volwassenen met SMA en Duchenne) en Multiple Sclerose. Er bestaat geen behandeling waarmee MS te genezen is, maar patiënten hebben wel veel baat bij revalidatie. Hierbij kan de ergotherapeut een grote rol spelen.


Alzheimer Trefpunt Giessenlanden

arkel • In de Peperhof aan het Dr. H. de Vriesplein 12-62 in Arkel wordt op donderdag 27 juni vanaf 19.30 uur weer een Alzheimer Trefpunt Giessenlanden gehouden.
Thema is 'Oma mag ik mijn pop terug'. Spreker Mark Haayema, auteur van het gelijknamige boek, is deze avond te gast en leest een stukje voor. Er is ruimte voor vragen en boeken zijn aanwezig.


Reisje van PCOB Graafstroom

regio • PCOB Graafstroom gaat op maandag 1 juli naar natuurmuseum De Wielewaal te Willige-Langerak. De deelnemers krijgen een rondleiding en genieten van koffie of thee en na afloop een ijsje. Iedereen gaat ditmaal met eigen vervoer. Aanvang is om 14.30 uur aan de Tiendweg 26 te Willige-Langerak. Opgeven kan tot 25 juni bij Bas via 0184-642976 of Jannie via 0184-692385.