• Het team van Paalzitten op de Giessen; tweede van rechts is Gerrit van den Heuvel.
• Het team van Paalzitten op de Giessen; tweede van rechts is Gerrit van den Heuvel. Foto: aangeleverd

Paalzitters halen geld op voor lokale goede doelen

Eerste editie Paalzitten op de Giessen

giessen-oudekerk • Ze zijn niet vies van wat actie in Giessen-Oudekerk en Gerrit van den Heuvel van café-restaurant levert daar graag een bijdrage aan. Na drie keer de Oukerkse triathlon te hebben georganiseerd, vond hij het tijd voor wat nieuws. "Paalzitten dat leek me een goed idee", lacht hij. "Ik weet nog goed dat mijn vader me 's nachts wakker maakte om in Molenaarsgraaf te gaan kijken, toen het daar duizenden mensen trok. Dat wil ik hier ook."

Hij voegde de daad bij het woord en wist in Ronald van Someren, Leo de Bruin, Jan van der Vlies, Peter Visser en Frank aan de Wiel een groep mede-organisatoren uit Giessen-Oudekerk en Giessenburg bij elkaar te brengen. De opzet van de eerste editie van Paalzitten op de Giessen is eenvoudig: op vrijdag 28 juni gaan zeven dapperen op een paal in de Giessen, achter Olt Ghiessen, zitten. Daar blijven ze 24 uur. "Ze hebben allen een eigen goed doel uitgekozen, voor het overgrote deel uit de twee dorpen, zoals speeltuinvereniging Kindervreugd, Go Kidds en de Gondelvaart. Naar de wc gaan kost tijd. Wie het meeste tijd op de paal doorbrengt, krijgt het grootste bedrag. Daarnaast zijn er punten te verdienen met spellen als eendjes vissen en 'Petje op, petje af'. Houden we ze meteen ook bij de les."

Maar liefst 25 sponsoren zorgen ervoor dat er aan het einde van de rit een behoorlijk bedrag te verdelen is. "En ook de opbrengsten van de activiteiten die we in en bij Olt Ghiessen in die 24 uur houden gaan daarheen", vult Gerrit aan. "Zo is er vanaf 21.00 uur een bingo en kan van 8.00 tot 9.30 uur iedereen aanschuiven bij 'Ontbijten aan de Giessen'." De kosten van dit laatste onderdeel zijn 12,50 euro; reserveren kan via 0184-651501.

Zaterdagmiddag is er vanaf 14.00 uur een kinderprogramma met onder meer schminken, kinderbingo en een kinderdisco. "Het evenement wordt aan elkaar gepraat door de bekende Giessenburger Jan de Hoop, onze spreekstalmeester." Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Paalzitten op de Giessen en op oltghiessen.nl.


Geurt Mouthaan