Winst Van Dijk en Visscher

hardinxveld-giessendam/regio • De Funklassewedstrijd in Hardinxveld-Giessendam is op Tweede Pinksterdag gewonnen door Arjan van Dijk uit Sliedrecht. Met name Govert Tukker, Sandro Cara, Dirk-Jan Verspuij en Robert Koeman waren actief, maar het peloton pareerde alle demarrages. De sprint werd overtuigend gewonnen door Arjan van Dijk, voor Tijmen Pesselse (Giessenburg) en Dirk-Jan Verspuij (Hoogblokland).
In de Startklasse een volledig Hardinxvelds podium. Peter Visscher won, Arjan van de Minkelis werd tweede en Lennard Muilwijk derde.
De regiorecreanten rijden hun wedstrijden dit seizoen voor het eerst onder de noemer Funklasse en Startklasse.


Jens Bassa vierde in België

passendale/goudriaan • Vlakbij de Frans grens, in het Belgische Passendale, is nieuweling Jens Bassa zondag vierde geworden in een internationale wielerkoers. De Goudriaanse renner koos 15 kilometer voor de finish met twee medevluchters het hazenpad, maar het trio werd teruggehaald. Een nieuwe poging met vier renners lukte wel. Jens Bassa klasseerde zich als vierde.


Ruben Blom breekt weer sleutelbeen

regio • Voor de tweede keer dit seizoen heeft Jan van Arckel-junior Ruben Blom zijn sleutelbeen gebroken. Tijdens de verkenning van het tijdritparcours van het Wielerweekend in Roden kwam Blom ongelukkig ten val. In de ploegentijdrit werden Bram van Herk (Groot-Ammers), Noël Luijten (Meerkerk) en Delano Swenne (Heukelum) elfde. De klassieker verliep weinig fortuinlijk (allen DNF) en in het afsluitende criterium werd Delano Swenne zevende, Noël Luijten 32e, Menno Vonk (Meerkerk) 77e en gastrenner Beau van Izerloo 98e.


Jens van den Dool beste jongeren in Tour de l'Oise

frankrijk/hoogblokland • Metec-renner Jens van den Dool heeft afgelopen week goed gepresteerd in de meerdaagse koers Tour de l'Oise (UI 2.2) in het noorden van Frankrijk. De Hoogbloklander werd tweede in de tweede etappe, was de nummer 6 van het eindklassement en werd winnaar van het jongerenklassement.


Ook in Made is het raak voor Simply Green

made/regio • De tractorpullingwedstrijd tijdens het Made's Powerweekend is in de Farmstock 4,5 ton SuperSport Topklasse van de NTTO gewonnen door Simply Green. Red Dream eindigde als tiende. Simply Green (Brandwijk) breidde zijn voorsprong in het algemeen klassement uit naar 21 punten, Red Dream (Streefkerk) zakte in de tussenstand van P7 naar P9.
Laurens de Boer ging in de finale met Simply Green net door de 100 meter-grens. Van Stappust werd tweede met 99,33 meter en Great Experience derde met 92,53 meter. In de kwalificatierun zette Laurens van Vuuren met Red Dream 101,65 meter neer, goed voor P10.

De volgende NK-wedstrijd is vrijdag 28 juni in Staphorst.