Veel interesse voor duurzamer wonen

schelluinen • Inwoners van Schelluinen krijgen hulp van de gemeente om duurzamer te wonen. De campagne van Het Nieuwe Wonen is in volle gang.

Alle bewoners kregen onlangs een brief met het aanbod voor een gratis keukentafelgesprek over de mogelijkheden om de woning energiezuiniger, duurzamer én comfortabeler te maken. Ook voor huurders zijn besparingen mogelijk en is het gesprek zinvol.

Nadat de brief is verspreid, hebben medewerkers van Het Nieuwe Wonen huis-aan-huis extra uitleg gegeven en het gesprek nogmaals aangeboden. Voor huiseigenaren gaat het onder andere over financiering bij energiebesparing en alle maatregelen die er zijn, zoals isolatie, ventilatie, zonnepanelen en warmtepompen. Voor huurders gaat het meer om energiebesparingen die verder weinig of geen investeringen vragen.

Al ruim 90 bewoners hebben actie ondernomen. De gesprekken worden op dit moment gepland. Wie de brief en/of de medewerkers heeft gemist, kan zich nog aanmelden via info@hetnieuwewonen.org of via projectleider Jan Theunissen 0345-254030. Meer informatie op de website: www.hetnieuwewonen.org.


Snelheidscontroles: 54 bekeuringen

regio • Afgelopen weekend werd er zoals gebruikelijk, op nagenoeg alle wegen in de Alblasserwaard, weer gecontroleerd op de snelheid. Er werden 54 bekeuringen uitgedeeld.

Op de Zijdeweg te Bleskensgraaf werd het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige bestuurder uit Nieuw-Lekkerland. Hij reed daar 142 kilometer per uur, waar 80 de maximale snelheid is.
Ook uitschieters waren er op de Spoorweg te Hardinxveld-Giessendam en de N214 te Noordeloos. Op eerstgenoemde weg reed een bewoner van die straat 39 km/uur te snel. Op de N214 reed een 51-jarige bestuurder uit Nieuwland 41 kilometer per uur te snel.
Er werden 54 bestuurders bekeurd. De laagst bekeurde overschrijding betrof 19 kilometer per uur en de hoogste 62 kilometer uur.