vrijdag 14 juni

Mini-markt in hal van De Zes Molens
10:00, Hoornaar. De hal van woonzorgcentrum De Zes Molens wordt tijdens de min-markt omgevormd tot een marktplein. Bezoekers kunnen er dan terecht voor het aanbod van onder meer onder- en nachtkleding van Debatex, Tupperware producten, Klimop bloemen en kettingen en tassen van Jootjes Creaties. De markt is tot 12.00 uur. De toegang is gratis.

Open eettafel Nieuwpoort-Langerak
12:00, Nieuwpoort, De Vijverhof. Meer informatie: Diny Brinkman, 0184-601710, of Anneke Korevaar, 0184-633518.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Fortes Festival
15:00, Gorinchem. Fortes Festival viert zijn VIERDE editie met het thema 'VIER!' op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni. Tussen 15:00 en 20:00 uur barst het feest los met bands, theater, foodtrucks, sport, graffiti wall, dance en dj's en podia voor jongeren. De entree is gratis.

zaterdag 15 juni

Rommelmarkt in Oud-Alblas
8:00, Oud-Alblas. In Oud-Alblas vindt de jaarlijkse rommelmarkt plaats. De kramen staan weer op het kerkplein, in de Kerkstraat en in de Schoolstraat. Naast de verkoop van tweedehands artikelen als meubels, servies, fietsen en boeken zijn er activiteiten als enveloppen trekken en een springkussen. Ook zijn er onder meer pannenkoeken, snacks, koffie en koek te koop. De markt is tot 14.00 uur. Opbrengst: 70% Kerkvoogdij; 15% Bond tegen Vloeken, 15% Operatie Mobilisatie.

Boekenwinkeltje open
8:30, Giessenburg, Dorpsstraat 55. Het tweedehands boekenwinkeltje is tijdens de rommelmarkt open tot 14.30 uur.

Rommelmarkt in Giessenburg
8:30, Giessenburg. Rond kerkelijk centrum De Rank en in de Dorpstraat staan de kramen van de rommelmarkt klaar. Bezoekers zijn tot 13.30 uur welkom om een keuze te maken uit tweedehands artikelen als boeken, meubels, elektronica en gereedschappen. Het Rad van Avontuur draait en de trekking van de lotenverkoop is om 12.00 uur. Ook is er een terras voor de inwendige mens.

Geitenkeuring in Lexmond
9:30, Lexmond. Geitenfokvereniging Streven naar Verbetering houdt de geitenkeuring aan de Nieuwe Rijksweg 8. Om 11.00 uur is er een voorbrengwedstrijd voor kinderen uit Lexmond en omstreken.

Slootjesdag bij de NVWA
10:00, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. IVN-Alblasserwaard houdt een slootjesochtend voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ouders zijn ook welkom. Kinderen van vier en vijf jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend duurt ongeveer twee uur. Er is deze ochtend van alles te doen rondom water. Er worden waterdiertjes gevangen met netjes en er is ook een demonstratie: vissen vangen met een groot schepnet. Daarnaast kunnen er waterproefjes gedaan worden en er is een waterwandeling door de tuin. Binnen in het centrum kun je nog veel meer te weten komen over water. Kinderen mogen zelf op ontdekkingstocht en er zijn gidsen om te helpen. De kosten bedragen 2,50 euro per kind en dat is inclusief een glas limonade en een koekje. Graag van tevoren opgeven met naam en leeftijd van het kind via jeugd@nvwa.eu. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Papendrecht bij het Alblasserbos. Meer info: www.nvwa.eu.

Veteranendag
11:00, Vianen, Voorstraat 30. Gemeente Vijfheerenlanden organiseert een Veteranendag voor alle inwoners van de gemeente die als militair uitgezonden zijn geweest. Zij zijn allemaal uitgenodigd voor een speciale dag in het gemeentehuis in Vianen. Het is sowieso een feestelijke bedoening, want op de Voorstraat vindt op dat moment ook de Oldtimerdag plaats. Voor het gemeentehuis in Vianen kan iedereen vanaf ongeveer 11:00 uur tot 12:30 uur meedoen aan wedstrijdjes overall-hangen en gaan de veteranen graag met belangstellenden in gesprek over hun werk en ervaringen.

Slootjesdag de Schaapskooi
13:30, Schoonrewoerd, De Schaapskooi, Overboeicop 15. Kinderen kunnen tijdens deze slootjesdag alles ontdekken en leren over slootjes en de waterdiertjes die hier wonen. Om 13:30 uur wordt begonnen met een inleiding in Natuurcentrum De Schaapskooi. Na de pauze gaan we naar buiten met schepnetjes en zoekkaarten. Emmers en schepnetjes meenemen. Rond 15:30 uur wordt deze jeugdactiviteit afgesloten. Deelname kost € 2,50 per kind, inclusief een consumptie (limonade en koek). Leeftijd: vanaf 8 jaar. Jongere kinderen alleen onder begeleiding, (groot)ouders zijn ook welkom. Vooraf opgeven is noodzakelijk: S. Gielis, 0347-341555 of siskagielis@gmail.com.

Benefietconcert met Christian Verwoerd en kleine band
20:00, Papendrecht, Morgensterkerk, Muijlwijckstraat 1. Benefietconcert met Christian Verwoerd en een kleine band. Inloop vanaf 19:30 uur. Kaarten kunnen worden gereserveerd via komnaarditconcert@gmail.com, maar zijn ook bij aanvang van het concert te verkrijgen. Kosten van een ticket bedragen 10 euro (en 5 euro per kind). De opbrengst is voor Janneke Brandwijk. Zij gaat met nog vele anderen deelnemen aan een Muskathlon om een (gedeelte) van een triatlon in de Filipijnen te volbrengen. De opbrengst is voor het Compassionproject in de Filipijnen. Zij ondersteunen kinderen uit armoede en onrecht, zodat deze kinderen de kans krijgen om de cirkel van armoede te doorbreken.

CD-release 'Niet vanzelfsprekend' van Rob Favier
20:00, Papendrecht, De Lage Waard. Cd-release van het nieuwe album 'Niet vanzelfsprekend' van Rob Favier. "Het uitbrengen van een nieuw album is altijd weer een mijlpaal in mijn muziekloopbaan", meldt Favier op zijn website. "Het is de vrucht van een poos nadenken, creatief zijn en vooral ook hard werken. Dat heb ik de afgelopen jaren met dubbel plezier gedaan. Dat komt omdat ik een bevoorrecht mens ben. Na de perikelen aan mijn hart begin september 2015 brak er een periode aan van goede gezondheid en des te meer energie. En daar ben ik heel dankbaar voor, want ik besef dat er eigenlijk niets vanzelfsprekend is in het leven." Het wordt een optreden met voltallige band. Ook is er na afloop natuurlijk gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Entree bedraagt 14,50 euro. Kaarten zijn uitsluitend te bestellen via www.eventsforchrist.nl.

zondag 16 juni

Boerderijdienst Arkel
10:00, Arkel, Achterdijk 4a. Zondag 16 juni wordt er vanuit de Koepelkerk in Arkel een boerderijdienst georganiseerd. Deze boerderijdienst vindt plaats op de boerderij van familie Van de Water aan de Achterdijk 4a in Arkel en begint om 10.00 uur. Het thema dat centraal zal staan is; 'Verwondering'. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van koffie of thee elkaar te ontmoeten en een kijkje te nemen bij de dieren.

Tentdienst met Rob Favier in Giessenburg
14:30, Giessenburg. Aan het eind van de feestweek in Giessenburg is er een tentdienst op het sportplein. Het thema is 'Zo vader zo zoon'. Rob Favier zal deze dienst leiden. Muzikale medewerking verleent The New Adams Family. Na de dienst is er koffie, thee of wat fris. De tent is open vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis, er is een collecte voor de onkosten.

Tov Youth in Groot-Ammers
20:00, Groot-Ammers, sporthal De Reiger. De Tov-avond heeft deze keer een Youth-editie, speciaal gericht op jongeren.

dinsdag 18 juni

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
9:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Tot 12.00 uur: inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje, mini-bibliotheek. Op aanvraag kan Nederlandse taalles gegeven worden aan nieuwe Molenwaardse burgers. Bel voor aanmelding en info Marianne Bons, 06-1568 9981. Info: www.huisvandewaard.nl.

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een kop koffie of thee, een praatje en/of een spelletje.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open. Van 15.00 tot 16.30 uur is er het inloopspreekuur van de vrijwilligerscoördinator van de gemeente.

woensdag 19 juni

Dorpskamer Giessenburg
10:00, Giessenburg, Tilplein. Tot 12.00 uur is er de Niet Aangeboren Hersenletsel-inloopochtend. Van 14.30 tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Dorpskamer Noordeloos
10:00, Noordeloos, Het Noorderhuis. Tot 12.00 uur is er een inloop; ook is er een spreekwoordenquiz.

Spelmiddag in De Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

'Slootje peuren' voor kinderen
15:00, Giessen-Oudekerk. Kinderen uit Giessen-Oudekerk en nabije omgeving zijn welkom bij Openbare Basisschool Giessen-Oudekerk. Onder begeleiding maken de kinderen een schepnetje, leren ze van alles over het leven in de sloot en gaan ze zelf ook op onderzoek uit. Niet-leden van GO KIDSS! betalen 2 euro.

Streetrace 'De slag om Nieuwpoort'
17:00, Nieuwpoort. Stichting Sportevenementen Nieuwpoort-Langerak houdt de streetrace 'De slag om Nieuwpoort'. De mountainbikewedstrijd voor jong en oud gaat grotendeels over een stratenparcours door de stad met zoveel mogelijke natuurlijke hindernissen. Aanvang 17.00 uur, einde om 21.35 uur. Inschrijving: www.janvanarckel.nl. Bevestiging inschrijving/afhalen startnummers: vanaf 16.00 uur in Café de Dam.

donderdag 20 juni

Dorpskamer Giessenburg
10:00, Giessenburg, Tilplein. Tot 12.00 uur is er het Repaircafé. Van 18.30 tot 19.30 uur is er schaken voor groep 5 tot en met 8 (laatste keer) en is de bibliotheek open.

Open eettafel Molenaarsgraaf en Brandwijk
12:00, Brandwijk, De Overstap, Kerkweg 10. Open eettafel voor 55-plussers uit Molenaarsgraaf en Brandwijk. Aanmelden bij Bea den Besten, 0184-641206.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30, Van 13.30-14.15 uur Bewegen 60+ o.l.v. beweegcoach Stan de Groot. Daarna inloop voor een praatje, kopje koffie en/of spelletje. Vanaf 17.30 uur gezamenlijke maaltijd. Kosten minimaal 2,50 euro. Deelnemen: Leo Waaijer, 06-5287 8199. Info: www.huisvandewaard.nl

Koersbal in De Strevenaer
14:30, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

Huis van de Waard Liesveld
16:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop met aansluitend een warme maaltijd. Opgeven of meer informatie: 06-24153783.