Brons voor Jens Bassa

goudriaan • Jens Bassa is maandag als derde geëindigd op het districtskampioenschap Zuid-Holland. De Goudriaanse nieuweling zag een vroege demarrage de kop worden ingedrukt. Vervolgens moest hij Mike Bronswijk en Rindert Buiten laten gaan, maar vanaf drie ronden voor het einde soleerde Bassa naar het brons.


Rens Tulner en Gert van der Grijn districtskampioen

numansdorp/regio • Rens Tulner en Gert van der Grijn zijn maandag in Numansdorp districtskampioen (Zuid-Holland) wielrennen op de weg geworden. De Lexmonder pakte de titel bij de beloften, de Ameidenaar bij de amateurs. Jarri Stravers (Groot-Ammers) maakte het regionale succes compleet door bij de beloften als derde over de meet te komen.

Klassering junioren Jan van Arckel: 14. Joël Nederveen (Hardinxveld), 15. Timo de Zeeuw (Molenaarsgraaf), 21. Noël Luijten (Meerkerk), 22. Bram van Herk (Groot-Ammers), 25. Menno Vonk (Meerkerk), 33. Ruben Blom (Tienhoven).


Weer winst Simply Green

stroe/regio • De tractorpullingwedstrijd in Stroe is zaterdag in de Farmstock 4,5 ton SuperSport Topklasse van de NTTO gewonnen door Simply Green, dat hiermee haar leidende positie in de NK-stand verstevigde. Red Dream eindigde als vijfde en steeg in het klassement naar P7.

In de finale zette Marien den Besten met Simply Green de beste afstand (116,71 meter) neer. Erik Peeters (113,83) werd tweede en Red Impact (98,74) derde. De 107,56 van Red Dream (Laurens van Vuuren) in de kwalificatierun was voldoende voor de vijfde plaats. De volgende wedstrijd is zaterdag 15 juni in Made tijdens het grootste pullingevent van Europa.

NK-tussenstand na vier van de dertien wedstrijden: 1. Simply Green, 77 punten; 2. Erik Peeters, 64 punten; 3. Secret of the Valley, 58 punten; 7. Red Dream, 43 punten.


Beachvolleybal AVVA

ameide • Het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi van AVVA wordt zaterdag 22 juni gehouden op het Burg. Wesselsveld. Opgeven kan tot 16 juni via e-mail: avvabeach@gmail.com. Teams bestaan uit vier personen, waaronder minimaal één vrouw. In de hoogste mannenklasse wordt drie tegen drie gespeeld. Meedoen kan vanaf 15 jaar. Bij aanmelding graag teamnaam, namen teamleden, e-mailadres en telefoonnummer vermelden. Het toernooi begint rond 09:00 uur.


Sliedrecht Sport weer Europa in

sliedrecht • Sliedrecht Sport heeft zijn Dames 1 aangemeld voor de CEV-cup (Europacup II). Het is het dertiende seizoen dat de blauw-witte ploeg de Europese arena in stapt. De eerste ronde wordt gespeeld op 6 en 20 november. Dankzij het landskampioenschap heeft Sliedrecht Sport recht om mee te doen met de Champions League, maar de ervaringen van afgelopen jaar maken dat er om organisatorische en financiële redenen voor inschrijving in de CEV-cup is gekozen. "Top dat we weer Europa ingaan", reageert trainer-coach Vera Koenen.