• GJS winnaar van de EM Cup seizoen 2018-2019.
• GJS winnaar van de EM Cup seizoen 2018-2019. Foto: Bart Stoutjesdijk

GJS winnaar EM Kantoorsystemen Cup

sleeuwijk • GJS won maandag het vierde Regio-Voetbal Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup door in de finale Kozakken Boys 2 met 5-2 te verslaan.

Naast de Cup mocht GJS ook een waardecheque in ontvangst nemen voor een trainingskamp in het buitenland. "Er was 3500 euro te verdienen en wij nemen ze dankbaar in ontvangst", aldus een opgewekte GJS-trainer Cees Lagendijk. "Bovendien wil je finales altijd winnen. Het probleem was dat je het als eerste elftal nooit goed kan doen tegen een tweede elftal. Want win je met 4-0, dan zegt iedereen, dat is logisch. Nu was het na een uitstekende eerste helft 4-0. Dan weet je dat je het in de tweede helft even lastig krijgt. Er vielen voor Kozakken Boys 2 twee goals en ze kregen weer de drive. Ik dacht al: het zal toch niet waar zijn, maar gelukkig hebben we daarna niet veel meer weg gegeven. De 5-2 was prima", had de trainer van GJS ook de complimenten voor Kozakken Boys 2. "Ze hebben heel veel strijd en inzet getoond."

Niet met lege handen

Kozakken Boys 2 stond niet met lege handen. De Werkendammers kregen voor de tweede plaats een waardecheque van 1500 euro. Over het verlies was aanvoerder Toine van der Pijl wel teleurgesteld. "Het is mooi om een finale te spelen, maar je gaat de finale in om te winnen. De eerste helft waren we gewoon niet scherp en fel genoeg. De tweede helft hebben we er nog een wedstrijd van gemaakt. Dat we een cheque krijgen van 1500 euro is lekker, maar vooraf teken je voor de hoofdprijs. Die hebben we helaas niet gehaald." De prijzen zijn mede mogelijk gemaakt door EM Kantoorsystemen en Trainingskampen.nl.