Antoinet van Muijlwijk dagkampioen

bleskensgraaf • Een onderlinge wedstrijd voor paarden en pony's in Bleskensgraaf is gewonnen door Antoinet van Muijlwijk uit Brandwijk. Met haar pony Stan was zij de beste op beide onderdelen: dressuur en springen. De volgende wedstrijd is op 28 september.

Jaco Vonk grossiert in prijzen

giessenburg • Jaco Vonk heeft het schaakseizoen van SC Giessen en Linge uiterst succesvol afgesloten. Op de slotavond werd hij gehuldigd als clubkampioen, maar won hij ook het snelschaakkampioenschap. Daarnaast ging de Ambassadeurscup naar Vonk, die zowel in de KNSB- als in de SOS-competitie aan het eerste bord speelde en een formidabele score van 78% behaalde. Henk Boot greep de prijs voor de beste senior. Boot werd achter Vonk tweede in de clubcompetitie, Eddy Korevaar eindigde als derde.

Colin Bekers en Petra Sloots winnen Lenteloop

papendrecht/regio • Colin Bekers en Petra Sloots hebben zaterdag de 37ste editie gewonnen van de Nationale Lenteloop in Papendrecht, de vijfde wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2019. Twee nieuwe namen op de fraaie erelijst, met 31.49 en 40.33 als winnende tijden.
De wedstrijdloop werd ditmaal een tien kilometer lange ontdekking van de elementen. Bij het verlaten van de atletiekbaan van AV Passaat, waar de finishboog vanwege de harde wind niet opgeblazen was, liep het peloton de regen in. Op weg naar het Papendrechts centrum vond af en toe de zon ruimte door de bewolking, maar in de slotkilometer terug naar Passaat sloeg ineens hagel neer. En dat dus allemaal onder een stabiele windkracht 6. De drie mannen van het podium van de dag liepen daar een stukje vooruit. Bredanaar Colin Bekers nam het initiatief en trok Maarten van Zetten en Nixon Fernandes – die twee behoren tot de favorieten voor de overall winst van het circuit – met zich mee. Van Zetten hield tot halverwege de wedstrijd vol en zou in 22.20 derde worden.