• SV Meerkerk blijft maar verrassen, ook tegen GDC weer.
• SV Meerkerk blijft maar verrassen, ook tegen GDC weer. Foto: Eric Schröder

SV Meerkerk kegelt ook GDC eruit: finale!

eethen • In Eethen stonden zaterdag GDC en SV Meerkerk tegenover elkaar in de tweede ronde van de nacompetitie voor promotie. Meerkerk ging het beste om met de stormachtige omstandigheden en Youri van Blanken maakte loeihard het verschil met de 0-1.

Van Blanken mocht zich met de 0-1 de matchwinnaar noemen voor Meerkerk en stond er begrijpelijk vrolijk bij na afloop. Met de harde wind na de rust in de rug joeg Van Blanken een vrije trap loeihard in het gaatje bij de eerste paal in het Eethense doel. "Hij zat er goed in. De keeper van GDC stond ver bij de tweede paal. Dus ik dacht: ik krul 'm er zo gewoon in."

Bij assistent-trainer Arwin van Dijk, die de honneurs waarnam voor de op vakantie zijnde trainer Gerrie Schaap, stond de tevredenheid ook op het gezicht. "We hebben de goede mix gevonden. Bij het ingaan van de winterstop was het nog een drama, maar nadat we jeugd hebben doorgeschoven en het systeem veranderd hebben naar 4-4-2 is het gaan draaien. We hadden ons huiswerk voor het treffen met GDC goed gedaan. In de tweede helft waren we de bovenliggende partij. De keus om voor de rust tegen de wind in te gaan, was een goede keus", kon de assistent van Meerkerk vaststellen, dat het allemaal goed was uitgepakt.

SV Meerkerk begon dus tegen de stormachtige wind in, maar GDC wist zich met de razende wind mee geen raad. De boel werd na vier minuten voor de thuisclub al in de war geschopt na een zware tackle op Erik den Ouden. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat hij zijn scheenbeen gebroken had. Vervolgens wist GDC zich maar één mogelijkheid te creëren na een voorzet. Menno Schouten kreeg aan de doorschietende bal echter geen richting. Aan de andere kant liet Meerkerk zich tweemaal zien. De poging van Floren Streefkerk verdween over de ballenvanger en Joshua Dikci schoot recht in de handen van keeper Tim van Rooijen.

Na de rust had SV Meerkerk de overhand. Na negen minuten zette Youri van Blanken zich achter een vrije trap. Loeihard vloog de bal vanaf dertig meter langs de kansloze Eethense sluitpost in het doel. Na de 0-1 probeerde GDC zich nog wel onder de druk van Meerkerk uit te spelen, maar pas in de slotfase kreeg de dreiging wat gestalte. Met een geweldige reflex haalde keeper Wilco den Tuinder een schot van Joost van Rooijen nog onder de lat vandaan. Aan de andere kant kwam Meerkerk nog dicht bij een tweede treffer. De pegel van René van Genderen spatte echter op de paal uiteen. Tenslotte riep GDC nog om een strafschop, nadat Wesly van der Wardt onderuit werd geveegd door de uitkomende keeper Den Tuinder. Meerkerk trok de 0-1 over de streep en staat aanstaande zaterdag in de finale voor promotie naar de tweede klasse tegen De Zwerver.