• Opluchting en vreugde bij VVAC na de bevrijdende 2-0 van junior Daan Kamperman (tweede van rechts).
• Opluchting en vreugde bij VVAC na de bevrijdende 2-0 van junior Daan Kamperman (tweede van rechts). Foto: Rick den Besten

Moeizame maar verdiende 2-0 winst tegen Oosterhout

VVAC blijft derdeklasser

sleeuwijk • VVAC is ook komend seizoen derdeklasser. In de nacompetitie werd op neutraal terrein Oosterhout moeizaam maar verdiend verslagen. Op sportpark De Roef in Sleeuwijk werd het 2-0.

VVAC-trainer Marten Boverhof kreeg al op het veld van zijn spelers en de supporters een passend afscheid. Hij doet om gezondheidsredenen een stapje terug. "En dus is dit best wel emotioneel", zei Boverhof. "Ik heb zeker geen spijt van mijn beslissing, maar dit is wel mooi om te ervaren. Het zegt iets over de groep en hoe we afgelopen twee jaar beleefd hebben." VVAC had het zichzelf tegen vierdeklasser Oosterhout overigens een stuk makkelijker kunnen maken. De ploeg wist de broze Brabantse defensie maar moeizaam écht aan het wankelen te brengen, terwijl daarvoor wél de ruimte lag. Écht grote kansen wist VVAC echter lang niet te creëren. Toch hing er halverwege de wedstrijd een sfeer dat het wel goed zou komen met VVAC. "Daarover ben ik in de rust echt boos geworden. Als we zo door zouden gaan, zouden we het juist niet gaan redden." VVAC kwam in de tweede helft een stuk scherper uit de kleedkamer. Binnen een minuut schoot Bart Koomans de 1-0 binnen. VVAC kon echter niet doordrukken en kreeg het gaande moeilijker. Het had zomaar anders kunnen aflopen als tien minuten voor tijd de zuivere 1-1 niet afgekeurd werd. Scheidsrechter Van Vreeswijk oordeelde dat doelman Kevin Kortleve zijn hand op de bal had, wat op basis van beelden na afloop uiterst twijfelachtig bleek. Met tien man, Joran Houweling kreeg twee keer geel, pakte VVAC de winst. De 17-jarige invaller Daan Kamperman bracht de Ottolandse aanhang in extase. "Een verdediger nam de bal niet goed aan en ik kon door", zei Kamperman na afloop. Hij schoot heel erg koel de beslissende 2-0 binnen. "En toen wist ik niet wat ik moest doen. Ik ben maar naar m'n vrienden gerend om daar wat te springen." Gezien zijn leeftijd zat een biertje er nog niet in voor Kamperman. "Ik drink ook niet, hoewel mijn vrienden dat graag anders zien. Maar ik ga wel een feestje vieren, hoor!"