• Ameide vanuit de lucht.
• Ameide vanuit de lucht. Foto:

Verhuizing en naamsverandering DA

ameide • De drogisterij DA De Wit verandert van eigenaar en gaat verhuizen naar het winkelcentrum van Ameide.

"Ik ben hier heel blij mee", zegt Aly de Wit- Mourik van de drogisterij. Na 21 jaar aan de J.W. van Puttestraat ziet Arjan de Jong van Coop de Jong Ameide kansen met de DA drogisterij in het winkelcentrum aan de Prinsengracht.

Unieke kans

De bibliotheek in het winkelcentrum verhuist namelijk naar de brede school. Het pand direct naast de Coop komt dus vrij. "Deze kans komt maar één keer, was mijn gedachte. Vandaar dat ik contact hebt gezocht met Arjan. Die was en is net zo enthousiast als ik. Met name voor de inwoners van Ameide is het fijn om al de dagelijkse boodschappen op het dorp te kunnen blijven kopen."

Goede combinatie

Hiermee wordt voor de toekomst de drogist voor Ameide behouden. "DA past goed bij Coop.

"Beide formules staan voor kwaliteit en klantvriendelijkheid. We kunnen elkaar versterken en aanvullen. Een goede combinatie" aldus Arjan.

Zowel Aly als Arjan zijn goed te spreken over de samenwerking met de gemeente Vijfheerenlanden. Vanuit het college is volledige medewerking verleend om dit mogelijk te maken. De planning is om begin november de nieuwe winkel te openen. De winkel wordt twee keer zo groot dan de bestaande winkel.

"Hiermee kunnen we de klanten veel meer producten bieden. Naast het gehele assortiment zal er ook zeker uitbreiding komen in de cosmetica en parfumerie. De vaste medewerkers zullen meegaan naar de nieuwe winkel. Ons team, Arjan en ik hebben er nu al zin in."