Afbeelding
Foto: stockfoto

Oefening brandweer

giessenburg • Maandagavond 17 juni wordt een werving-/demonstratieavond van de brandweer gehouden op de Kerkweg in Giessenburg.

Rond 20.00 uur heeft er tussen de van Delfstraat en Brederodestraat zogenaamd een ongeval op de weg plaatsgevonden tussen twee auto's, waarvan één te water raakt en een ander voertuig in brand zal gaan. In beide voertuigen zit een persoon bekneld. Bij de auto die te water is geraakt, zal het slachtoffer bevrijd worden door de brandweer met behulp van de spoorslootoverbrugging en een brandweerman in waadpak. Bij de brandende auto zal eerst de brand geblust worden. Daarna wordt de beknelde persoon bevrijd door het knippen en spreiden van de auto.
Tegenover de auto die te water is geraakt zal er een plek zijn voor toeschouwers. Zo kunnen zij van dichtbij beleven wat er tijdens zo'n situatie moet gebeuren om iemand te bevrijden. Daarna zal ook door de brandweer toelichting worden gegeven en commentaar worden geleverd over de situatie. Hier zal ook een informatiestand voor zijn, voor verdere vragen van toeschouwers. De inzet wordt gedaan met twee brandweerauto's die elk van een andere zijde het ongeval gaan benaderen. De demonstratie is rond 21.00 uur afgelopen.


Reparatie van klok en carillon

nieuwpoort • De klok en het carillon van het Stadhuis in Nieuwpoort zijn sinds enige tijd kapot. De gemeente Molenlanden laat weten dat ze de komende weken gerepareerd gaan worden.
'De mogelijkheden voor herstel/vernieuwing zijn inmiddels uitgezocht en de offerte is binnen', stelt de gemeente op Twitter. 'Het herstel wordt ingepland, de verwachting is dat voor de zomer de klok en het carillon het weer als vanouds doen.'


'Event voor Jezelf' voor jongeren

sliedrecht • Op donderdag 20 juni van 19.00 tot 23.00 organiseert Rabobank Merwestroom aan het Bonkelaarplein in Sliedrecht een groots event voor jongeren van 18 tot 35 jaar.
Jongeren die op zoek zijn naar een droomwoning, een droombaan of denken aan zelfs het opstarten van een eigen bedrijf zijn deze avond van harte welkom. Tijdens het event draait alles om de toekomst. Het event biedt jongeren alle mogelijkheden en handvatten om aan hun toekomst te werken. Er zijn workshops in een zomerse sfeer met onder andere cocktails en een gin-tonic bar. Klanten en niet klanten van Rabobank Merwestroom zijn welkom. Voor meer informatie en aanmelden: sites.rabobank.nl/merwestroom/eventvoorjezelf.