Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Glasdraad wil 'kennismaken' met Glasvezel Molenwaard

regio • GlasDraad BV, de partij die eerder al de interesse uitsprak om in het buitengebied van de voormalige gemeente Molenwaard glasvezel aan te leggen, neemt binnenkort contact op met Stichting Glasvezel Molenwaard om het gesprek over samenwerking aan te gaan.
Dat stelt CEO Pieter van Grunsven. "Wij staan ervoor open om samen met de stichting in Molenwaard glasvezel aan te gaan leggen. Eerder hebben we al een positief gesprek gehad met GiessenlandenNet, die glasvezel in de voormalige gemeente Giessenlanden heeft aangelegd. Met Glasvezel Molenwaard is dat gesprek nog niet geweest, maar binnenkort nemen we het initiatief om een afspraak met hen te maken."
Eerder gaf GlasDraad al aan in september te kunnen beginnen met de vraagbundeling om op eigen initiatief glasvezel in de buitengebieden aan te gaan leggen. "Maar de keuze of we dat gaan doen, willen we pas maken als blijkt dat de route samen met Glasvezel Molenwaard niet gaat werken."


Benieuwd naar woonwensen

vijfheerenlanden • Gemeente Vijfheerenlanden werkt aan een nieuwe woonvisie en heeft daarom alle inwoners gevraagd om online een vragenlijst in te vullen over hun woonwensen.
In de woonvisie zet de gemeente verwachte, gewenste en noodzakelijke ontwikkelingen op woongebied voor de komende jaren op een rij. Vijfheerenlanden wil daarom graag input vanuit de bevolking. Alle huishoudens van de gemeente Vijfheerenlanden ontvangen een brief met de vraag om de enquête in te vullen. Voor degenen die niet beschikken over internet is er de mogelijkheid een papieren vragenlijst aan te vragen bij de drie gemeentehuizen. Invullen kan tot 17 juni.