Schoolkorfbaltoernooi

lexmond • Korfbalvereniging LKV Het Bosch organiseert op woensdag 12 juni voor de 22e keer haar jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi.

Het toernooi is bedoeld voor de groepen 3 tot en met 8 en het wordt gehouden op Sportcomplex Het Bosch in Lexmond.

Uitgenodigde scholen

De uitgenodigde scholen zijn de scholen uit Lexmond, uit Hei-en Boeicop en Schoonrewoerd. Het toernooi begint voor de groepen 3, 4, 5 en 6 om 15.00 uur.

De prijsuitreiking voor deze groepen is omstreeks 18.00 uur. De start voor de groepen 7 en 8 is hierop aansluitend om 18.15 uur en om 20.15 uur zijn de winnaars van groep 7 en 8 bekend.

Vorig jaar streden bijna 30 teams van de Prinses Wilhelminaschool en het Kompas uit Lexmond, de Noachschool uit Schoonrewoerd en de School met de Bijbel uit Hei- en Boeicop om de grote wisselbeker. Die werd toen gewonnen door Het Kompas.

Ook wordt er gestreden om de Fair Play Cup. Deze sportiviteitsprijs wordt gewonnen door de school, die zich tijdens het toernooi het sportiefst opstelt. Vorig jaar was dit de Noachschool.

De winnaar van groep 8 mag naar het provinciaal Schoolkorfbal Toernooi, waarbij LKV Het Bosch samen met de school dit zal voorbereiden.