• Eén van de boerderij in de streek.
• Eén van de boerderij in de streek. Foto: Boerderij & Erf

Jubileum-fietsroute Boerderij & Erf

regio • Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden heeft in het kader van het twintigjarig bestaan een fietsroute samengesteld langs een aantal boerderijen.

Op zaterdag 15 juni en 7 september is van 10.00 tot 17.00 uur een aantal van de boerderijen en andere locaties langs de route open voor publiek en is dan is daar iets te zien, te doen of te consumeren. Stichting Boerderij & Erf zet zich al twintig jaar in voor het behoud van de boerderijen, erven en elementen van een cultuurhistorische waarde en het zorgen voor een passende bestemming voor boerderijen, waar de bedrijfsvoering wordt gestaakt.


Voor de jubileumfietstocht vormen enkele centraal gelegen stukken lintbebouwing in de Alblasserwaard de basis voor een route die de deelnemers door het boerenland voert, langs boerderijen en andere markante panden, weilanden en fraaie hoekjes en plekjes.

Een aantal van de gebouwen langs de route kunnen tijdens de fietstocht worden bezocht. 'Om het bedrijf te bekijken, in bedrijf of niet meer. Iets te gaan zien dat daar is tentoongesteld. Of om de inwendige mens te sterken voor het volgende tracé van de rit', melden de organisatoren.

Routeboekjes

De routeboekjes zijn te downloaden via de website van Boerderij & Erf AKV en ook verkrijgbaar op verschillende plekken langs de route. Voor meer informatie: secretariaat@boerderijenerf.nl, 06-53759618 of


q boerderijenerf.nl