Daan Hartog wint omnium Breda

regio • Jan van Arckel-jeugdrenner Daan Hartog heeft in de categorie 5 een jeugdomnium in Breda gewonnen. Jost van de Streek eindigde als tweede in Rotterdam. Uitslagen:

Schijndel: 12. Merel Hartog (Giessenburg).

Rotterdam, cat. 5: 6. Tim Verwolf (Langerak).
Cat. 7: 2. Jost v.d. Streek (Ottoland), 11. Thijs Wemmers (Bleskensgraaf).

Breda, cat. 5: 1. Daan Hartog (Giessenburg), 7. Mees Bassa (Goudriaan).
cat. 6: 11. Merel Hartog (derde meisje).


Rosanne van Rees 20e in Zeist

regio • Rosanne van Rees is zondag 20e geworden in de chaotisch verlopen Ronde van Zeist voor nieuwelingen-meisjes. Een dag eerder had de Groot-Ammerse wielrenster pech in de Wageningse Muur. Al in de eerste beklimming liep haar ketting eraf, waardoor ze de aansluiting met het peloton verloor. Rosanna gaf echter niet op en reed de koers uit (36e).


SV Meerkerk uit tegen GDC

eethen/meerkerk • Hoewel er aanvankelijk SV Meerkerk-GDC in het schema stond, is deze nacompetitiewedstrijd van zaterdag 8 juni inmiddels omgedraaid. GDC speelt dus thuis. Dit omdat het thuisrecht wordt toegekend aan de hoogst geklasseerde periodekampioen. De winnaar van GDC-SV Meerkerk plaatst zich voor de finale van de nacompetitie, tegen de winnaar van De Zwerver-Zwaluwe. Deze wedstrijd wordt zaterdag 15 juni op neutraal terrein gespeeld en heeft als inzet een plek in de tweede klasse.


VVAC speelt in Sleeuwijk

ottoland/sleeuwijk • VVAC strijdt zaterdag 8 juni op het complex van vv Sleeuwijk om lijfsbehoud. Om 14:30 uur wordt afgetrapt tegen Oosterhout, dat opgaat voor promotie. De nacompetitiefinale wordt in één wedstrijd beslecht.