Oud papier

lexmond • In Lexmond wordt op woensdag 12 juni weer oud papier opgehaald. De papiercontainers kunnen om 17.00 uur aan de weg worden geplaatst.


Expositie Radiogolven eerder

giessenburg • De expositie 'Radiogolven' in museum Het Reghthuys in Giessenburg is een week eerder te zien. Vanaf zaterdag 8 juni is de expositie over de zeezenders Veronica en Caroline te bekijken. Wie was in de zestig- en zeventiger jaren geen fan van deze zeezenders? Miljoenen mensen luisterden naar deze piraten.

In de jaren 80 en 90 waren daarnaast de 'bakkies' ook erg populair en niet alleen onder de vrachtwagenchauffeurs. Ook zijn er in ons land veel zendamateurs actief . Eén van hen is Arie Rietveld uit Giessenburg. Arie heeft alles en weet alles over de zeezenders, de bakkies en over zendamateurs. Regelmatig zal hij vanuit het museum verbindingen zoeken met andere zendamateurs van over de gehele wereld. Deze bijzondere wereld van de 'Radiogolven' is dus al te zien vanaf zaterdag 8 juni. Museum Het Reghthuys aan de Dorpsstraat 10 in Giessenburg is elke woensdag- en zaterdagmiddag open.


Collecte Oranjefonds

lexmond • Popkoor Let's get Started collecteert van 11 tm 14 juni in Lexmond voor het Oranjefonds.


Lotenverkoop Symphonia

hoogblokland • Met muzikale begeleiding van de fanfare en de drumband van Symphonia worden er op dinsdagavond 11 juni weer huis-aan-huis loten verkocht.

De opbrengst van deze jaarlijkse verloting wordt onder andere besteed aan opleiding van jeugdleden en aankoop van instrumenten. Er worden 2500 loten verkocht en de uitslag wordt bekend gemaakt op de Symphoniabazar op zaterdag 28 september.