David Kranenburg en Gerda Mulder bespreken de nieuwe Montessori
David Kranenburg en Gerda Mulder bespreken de nieuwe Montessori Montessori

Gorinchem krijgt een Montessori basisschool

gorinchem • Na de zomervakantie opent een nieuwe basisschool de deuren in Gorinchem. Stichting OVO, het bestuur van het openbaar onderwijs in Gorinchem, richt een nieuwe school op met een onderwijsconcept dat Gorinchem nog niet in huis had: Montessorionderwijs.

Voor de nieuwe wijk Hoog Dalem bouwt de gemeente een brede school waarin Stichting OVO en LOGOS een basisschoollocatie huisvesten. De brede school wordt, volgens planning, in 2021 in gebruik genomen.

David Kranenburg van Actief Ouderschap is nauw betrokken bij het opzetten van deze nieuwe school: “Met ouders en medewerkers hebben we al een jaar geleden hun wensen en verwachtingen over deze nieuwe school besproken. De uitkomsten waren duidelijk. De nieuwe school in Hoog Dalem moet een kleinschalige, vriendelijke en duurzame school worden waar kinderen ontdekkend en spelend kunnen leren, op eigen tempo en met uitdagende materialen. Stichting OVO heeft hierop besloten om een openbare, eigentijdse Montessorischool op te richten.”

Gerda Mulder, projectleider van deze nieuwe school, is blij met de reacties die zij nu al ontvangt. “De interesse in een montessorischool blijkt groot, we starten dan ook al in september 2019 met de eerste kleuterklas.” De brede school in Hoog Dalem is dan nog niet gebouwd, daarom start de school op een tijdelijke locatie aan de Top Naeffstraat, waar nu het Tienercollege zit.
De leerkrachten voor de nieuwe school, zullen eerst een aanvullende opleiding specifiek voor montessorionderwijs volgen. Een team van zeven leerkrachten die al bij OVO werkten, start komend schooljaar met deze opleiding. Voor meer informatie: www.montessorihoogdalem.nl.