Groot-Ammers wéér tegen RFC

velddriel • Tegen nummer laatst RKVSC haalde Groot-Ammers flink uit.

"Het was eigenlijk geen wedstrijd, tegen een tegenstander die met moeite een team op de been kan brengen maar wel netjes bleef voetballen", oordeelde trainer Ferry van Dijk na de 0-9. "Ik zie de wedstrijd tegen RKVSC als een goede voorbereiding op de nacompetitiewedstrijd tegen RFC op 8 juni. Vandaag hebben we de zeperd van vorige week tegen MVV'58 goed gemaakt en over een week hebben we nog wat recht te zetten na het verlies vorig jaar tegen, juist ja RFC." Van Dijk zag Yannick de Bondt (3x), Bas de Vos (2x), Jan-Willem Renes (2x), Abel van As en Joost Schaap scoren.


Lekvogels eindigt met zevenklapper

rumpt • In de Betuwe was Swen van Dorp opnieuw de uitblinker aan de kant van Lekvogels. Met drie doelpunten vijzelde de IJsselsteiner zijn seizoentotaal op naar maar liefst 36 goals. "Die gaan we missen, komend seizoen. Swen blijft lid van de club, maar niet als actief voetballer", sipte Lekvogels-trainer Ton Delfgou na de 3-7 overwinning op Rhelico. Na tien minuten stonden zijn Vogels op een ruime 0-2 voorsprong. Bart van Zessen, Stijn van Reeuwijk en Ralf van Klij waren de andere doelpuntenmakers.


SteDoCo zakt nog twee plaatsen

hoornaar • SteDoCo kon de mooie zesde plaats in de derde divisie niet vasthouden. Het bezoekende FC Lisse zegevierde met 2-5 en de mannen van scheidend trainer Gijs Zwaan duikelden naar plek 8.

"Het wegzenden van Etien Mariana was het breekpunt in de wedstrijd. Geel na een lichte overtreding in het strafschopgebied was in mijn ogen een betere beslissing geweest", aldus Zwaan. Zeker voor zijn team, want na een gelijkopgaande eerste helft en de gelijkmaker kort voor rust van Joran Schröder, stortte SteDoCo in. Rowdy van der Putten scoorde vanaf de penaltystip en niet veel later nog twee keer. Na de vijfde Lissense treffer antwoordde Marlon Pereira voor de statistieken.


Schelluinen sluit winnend af

schelluinen • Voor eigen publiek zegevierde Schelluinen met 4-2 over buurman Hardinxveld. "Dit stemt, zeker na de nederlaag vorige week in en tegen Arkel, tot tevredendheid", aldus trainer Philip den Haan. "Bovendien zijn we met de club in opbouw en een stuk verder dan een jaar geleden. Toen hadden we aan het einde van het seizoen nog vijf selectiespelers. Dat is nu wel anders, we kunnen bouwen aan een brede A- en B-selectie." Den Haan zag in de laatste wedstrijd van het toch wel tegenvallende seizoen Nick Dekker, invaller Gijs van den Berg en Robin 'van Persie' Peursem (2x) scoren.


Stevige nederlaag SV Noordeloos

brakel • In de eerste helft kon Noordeloos gastheer Brakel goed bijbenen. Op ongelukkige wijze werd er toch met een 2-0 achterstand gerust. "De eerste helft hadden we redelijk wat kansen, maar we scoorden niet. Na rust geven we in een paar tellen drie goals weg en was de wedstrijd gespeeld. En toen zakte de moed in onze schoenen", aldus trainer Erwin Verheij. Eindstand: 5-0.