• HSSC'61 geen kampioen, maar klaar voor de nacompetitie.
• HSSC'61 geen kampioen, maar klaar voor de nacompetitie. Foto: Jeroen de Bruin

Net geen kampioenschap, maar wel feest bij HSSC'61

hei- en boeicop • HSSC'61 deed tot de laatste speeldag mee om de titel in de 3e klasse D. Tegen Vuren deed het met een 6-1 overwinning wat het moest doen. Koploper Sleeuwijk won echter ook en dus ging het kampioenschap niet naar Hei- en Boeicop.

Erg lang getreurd werd er op Het Plein echter niet. Het behalen van de nacompetitie is voor HSSC'61 een prima prestatie en dat werd, samen met het kampioenschap van het tweede elftal, uitbundig gevierd met zelfs een optreden van volkszanger Peter Beense.

"We moeten het helemaal niet hebben over zaken die we niet in de hand hebben", zei HSSC-trainer Gerrit Molenaar. "Sleeuwijk is kampioen geworden en dat is prima. Wij wilden in ieder geval winnen vandaag en dat is glansrijk gelukt. In de laatste acht wedstrijden hebben we 22 punten gehaald. Daar kunnen we alleen maar supertrots op zijn. En nu wacht een mooie nacompetitie."

Messcherp

HSSC'61 had op Het Plein geen kind aan Vuren, dat wel erg belabberd voor de dag kwam. Zeker in de eerste helft was de thuisploeg op alle vlakken de betere ploeg. HSSC'61 kreeg de kansen op een presenteerblaadje aangeboden, maar maakte die wel messcherp af. Bas Scheenhart nam de eerste twee voor zijn rekening. Lucas van Dam zorgde met ook twee doelpunten voor de 4-0 ruststand. In de tweede helft had HSSC'61 niet veel moeite om verder weg te lopen. Dat deed het overigens via twee prachtige doelpunten. Eerst soleerde Nicky van Dam door de Vurense defensie om droog de 5-0 binnen te knallen. De laatste treffer van de thuisploeg kwam opnieuw van Scheenhart. Hij kopte prachtig de 6-0 binnen. De 6-1 uit een vrije trap van Bas van der Vliet kon de Vurense eer amper redden.

Bas Scheenhart stapte nog wel met een beetje een dubbel gevoel van het veld. "Maar dat is nu alweer weg hoor", zei hij een halfuurtje later in de kleedkamer. "Je kunt het natuurlijk niet echt 'balen' noemen, maar het was alleen wel héél erg mooi geweest als we kampioen waren geworden. Maar hier kunnen we ook trots op zijn. Dit had voor het seizoen niemand echt verwacht. En nu hebben we hier thuis tegen Meerkerk een prachtig affiche."

"We zijn na de winterstop bijna altijd compleet geweest en waren dat vandaag ook", zei Molenaar. "Dan zijn we tot veel in staat. We hebben vandaag met scherpte en motivatie gespeeld en hebben Vuren van de mat gespeeld. Dat het na de 6-0 wat minder werd, is logisch. Dat geeft niks. Ons doel is nu simpel: we gaan voor promotie. De groep maakt indruk. En het leeft ook enorm binnen de club. We gaan volle bak tegen SV Meerkerk. Dat wordt een prachtige wedstrijd."

Maarten van Hoogevest