vrijdag 24 mei

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Klassiek en pop bij 'Viva la vida'
20:00, Gorinchem. In de Rehobothkerk vindt het gezamenlijke concert Viva la vida plaats, waarbij klassiek en pop elkaar ontmoeten. Het orkest Merwe Sinfonietta begeleidt Popkoor 0183. Nummers als Shotgun, Human, Thinking out loud, maar ook Ennio Morricone en klanken uit de West Side Story passeren de revue. Entree 12,50 euro, reserveren vivalavidaconcert@gmail.com.

LikeU2 met Dutch Connection
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. LikeU2 geeft het concert Dutch Connection. LikeU2 doet een greep uit ruim 30 jaar U2-songs. Geen imitaties en verkleedpartijen, maar wel de karakteristieke zang, de ultieme gitaarsound, de stevige bas en drums, geweldig geluid, uitstraling en enthousiasme. Net als bij het origineel. Entree: €25,70 / €24,15. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 25 mei

Rommelmarkt in Groot-Ammers
9:00, Groot-Ammers. In Groot-Ammers vindt de jaarlijkse rommelmarkt plaats. De kramen staan tot 14.00 uur op het tijdelijke marktplein aan de Irenestraat. Verkrijgbaar zijn onder meer meubels, boeken, potten, pannen, speelgoed en allerlei snuisterijen. Voor de inwendige mens zijn er oliebollen, pannenkoeken en broodjes hamburger. In het pleinrestaurant kunnen bezoekers terecht voor een kop koffie of thee.

Evensong Musica Pro Deo in Ichthuskerk
16:00, Meerkerk. Musica Pro Deo brengt een Evensong, een ingetogen gebedsdienst met veel muziek, in de Ichthuskerk. De deuren gaan om 15.30 uur open, de entree is gratis. Info: www.musicaprodeo.nl.

Boelmarkt in Meerkerk
9:00, Meerkerk. Jaarlijkse boelmarkt. De kramen staan aan de Energieweg 3, op het industrieterrein. Verkrijgbaar zijn onder meer meubels, elektrische apparaten, fietsen, boeken, kleding, aardewerk en speelgoed. Ook aan de inwendige mens is gedacht. De verkoop per opbod van antiek en curiosa start om 10.30 uur; aansluitend is er de talentenveiling.

Activiteitenmarkt
09:30, Noordeloos, Noordzijde 1. Zaterdag 25 mei is er een activiteitenmarkt rondom de Chr. Ger. Kerk aan de Noordzijde 1 in Noordeloos. Op deze tweejaarlijkse markt is er van alles te koop en te doen, voor jong en oud. De opbrengst is voor Lieke en Magno, zij werken in de sloppenwijken van Rio de Janeiro, voor noodhulp in Sulawesi, voor het project Reaching the Light via de MAF en voor het LCJ actiedoel 'Getuigen gevraagd'. De markt duurt van 09.30 tot 15.30 uur.

Open dag brandweer Groot-Ammers
10:00, Groot-Ammers. Tot 15.00 uur houdt de brandweer in Groot-Ammers een open dag. Tijdens deze open dag worden er diverse activiteiten georganiseerd, waaronder het bezichtigen van een brandweeroldtimer en andere brandweervoertuigen en zijn er activiteiten voor kinderen. De dag staat in het teken van werving van nieuwe brandweervrijwilligers. Bezoekers kunnen het brandweervak ervaren. Het belang van rookmelders en vluchtroutes zal door de brandweermensen worden aangetoond. Ook kunnen bezoekers informatie inwinnen over het voorkomen van brand. Maar zij kunnen ook zelf aan de slag. Voor kinderen is er onder meer schminken, springkussen, waterspelletjes en er is een oude brandweerauto. De open dag vindt plaats bij de brandweerkazerne, Voorstraat 88.

Open dag nieuwe Dordtse Biesbosch
10.00, Dordrecht, Dordtse Biesbosch. Liefhebbers van natuur en buitenlucht kunnen tot 16.00 uur kennismaken met het nieuwe natuur- en recreatiegebied aan de rand van Dordrecht. Van een boerenmarkt tot aan yoga in de natuur en van een trailrun tot een bezoek aan het gemaal, er is van alles te doen. Ook wandelen, fietsen, suppen, ponyrijden, aquaballen en picknicken is mogelijk. Ook staan boswachters klaar om bezoekers mee te nemen voor een speciale wandeling en een 1000-soorten-teling. Alle activiteiten zijn gratis. Voor sommige activiteiten is vooraf aanmelden nodig.

Skeelertoertocht
10:00, Sliedrecht. Skeelervereniging Sliedrecht houdt een skeelertoertocht. De routes gaan over gladde en zoveel mogelijk verkeersluwe wegen en zijn te volgen via pijlen en routebeschrijving. Er is een gezamenlijke tocht van 10 kilometer voor kinderen/gezinnen (aanvang 10.00 uur). Daarnaast zijn er drie individuele tochten: 20, 50 en 70 kilometer (starten kan tussen 10.00 en 11.00 uur). Deze gaan langs de Merwede en door het landschap van de Alblasserwaard. Kosten 7,50 euro en 3,50 euro voor kinderen tot en met 15 jaar. Meer info: toeren@skeelerverenigingsliedrecht.nl of 06-38306715.

Chitlin Crew in PoGo
20:00, Gorinchem, Grote Haarsekade 120. Bluesband Chitlin Crew presenteert de nieuwste cd.

Concert AFK: 'Oude Liefde Roest Niet'
20:00, Ameide. Ameide's Fanfare Korps geeft een concert in Het Spant met als thema 'Oude Liefde Roest Niet'. Tijdens dit concert spelen oud-leden van AFK die in Ameide en Tienhoven wonen mee met het orkest. Alle voormalig leden van de vereniging die in Ameide en Tienhoven wonen kregen hiervoor een uitnodiging; twaalf van hen gingen de uitdaging aan. Zaal open 19.30 uur. De entree is gratis.

Groots opgezet jubileumconcert met topartiesten
20:00, Gorinchem, Van Rappardhal. De Bazuin Gorinchem bestaat 130 jaar en daarom wordt er op zaterdag 25 mei vanaf 20.00 uur een groot jubileumconcert georganiseerd. Het feest heet Night of the Klomps, naar idee van Jos Jansen en is een feestelijk concert met een knipoog naar het bekende Proms concert, maar dan geheel in een nieuw jasje. Een muziekfeest met veel humor en interactie. m.m.v. Intermezzo & Gospel Unlimited o.l.v. Marcel vd Poel. Petra Berger, Tim van Werd, Jordi Repkes, jubileumorkest Jos Jansen en BazzBrass Yavin Groenewegen. Winnaar van The Voice Kids Yosina Roemajauw is ook aanwezig. De avond in de Van Rappardhal begint om 20:00 uur. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij: Primera Arkelstraat en Bruna Piazza. Online bestellen kan via: www.debazuin-gorinchem.nl.

Thrillerkomedie Een Goed Mens in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Jules Croiset en Victor Reinier voeren de thrillerkomedie Een Goed Mens uit. Entree: €28,30/€26,75. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Gorinchem Live: B-Soul
20:30, Gorinchem, De Aanlegsteiger, Vissersdijk 30. Het repertoire van B-Soul bestaat naast swingende soul-muziek uit diverse funk- en bluesnummers. Klassiekers als Sweet Soul Music, I Feel Good en Hard to Handle ontbreken zeker niet, maar ook meer eigentijdse nummers van Alain Clark, Bruno Mars en Caro Emerald zijn aan het repertoire toegevoegd. Entree niet-leden 4 euro. Info: gorcumlive.nl.

zondag 26 mei

Excursie in Biesbosch
8:00, Vijfheerenlanden. Natuur en Vogelwacht De Vijfheerenlanden houdt een excursie in de Biesbosch bij Werkendam. Het doel is soorten eenden zoals de slobeend, nonnetjes en/of dodaars te zien en misschien de zeearend en/of de visarend. Het vertrek is om 8:00 uur vanaf de parkeerplaats Benedictushof 132 in Vianen of om 8:20 uur vanaf de parkeerplaats Avelingen te Gorinchem. De excursie is waarschijnlijk rond 13.00 uur afgelopen. Bart de Groot vertrekt om 8:00 uur vanuit Leerdam (even bellen 06-4033 9872) en rijdt dan direct naar Avelingen.

Giessen-Lingetocht
9:00, Arkel. Toerclub Jan van Arckel houdt de Giessen-Lingetocht. De routes gaan langs de riviertjes de Giessen en de Linge. Doordat het ook mogelijk is zowel de Linge-route als de Giessen-route apart te rijden zijn veel verschillende afstanden mogelijk. Deze variëren van 30 tot en met 120 kilometer. Mensen die op hun fiets trapondersteuning hebben zijn ook welkom. De start is vanaf 9.00 uur en alle tochten vertrekken vanaf sportcomplex De Zes Molens, Vlietskade 1025 in Arkel.

Aangepaste kerkdienst
10:00, Oud-Alblas. In de hervormde kerk vindt een aangepaste kerkdienst voor anders begaafden plaats. Dominee Van Weelden gaat in op het thema 'De Verloren Zoon'. Na de dienst is er gelegenheid wat te drinken in verenigingsgebouw Beréa. Voor in de kerk zijn er voor de gasten een aantal rolstoelplaatsen, stoelen en banken gereserveerd. Vanaf 9.40 zijn zij welkom. Om 9.50 uur worden de overige plaatsen vrijgegeven. Info: Nelleke Veldman, 0184-693811.

Aangepaste kerkdienst Nieuwpoort
15:00, Nieuwpoort, hervormde kerk. Aangepaste dienst voor mensen met een beperking. Voorganger is ds. C. Baan. Na de dienst is er gelegenheid om met elkaar wat te drinken. Meer info: Corry den Otter, 0183-352517.

Concert Herman Lapre
15:30, Gorinchem, Grote Haarsekade 120. Concert ter nagedachtenis aan de overleden Gorcumse muzikant Herman Lapre.

dinsdag 28 mei

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een praatje of een spelletje en een kop koffie of thee.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
9:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Van 9.30 tot 12.00 uur: inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje, mini-bibliotheek. Op aanvraag kan er Nederlandse taalles gegeven worden aan nieuwe Molenwaardse burgers. Bel voor aanmelding en info Marianne Bons, 06-1568 9981. Info: www.huisvandewaard.nl. Donderdag 30 mei is de Huiskamer in verband met Hemelvaartsdag gesloten.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

woensdag 29 mei

Dorpskamer Giessenburg
10:00, Giessenburg, Tilplein. Tot 12.00 uur is er de Niet Aangeboren Hersenletsel-inloopochtend. Van 14.30 tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Dorpskamer Noordeloos
10:00, Noordeloos, Het Noorderhuis. Tot 12.00 uur is er een inloop met spelletjes.

Spelmiddag in De Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

Bingo in De Zes Molens
15:00, Hoornaar. In woonzorgcomplex De Zes Molens vindt een bingo plaats. De kosten voor externen zijn 3 euro.

Nachtpuzzelrit MAC Magneet
21:00, Lexmond. MAC Magneet houdt de traditionele nachtpuzzelrit. Inschrijven: vanaf 20.30 tot 22.00 uur in Huis Het Bosch, Nieuwe Rijksweg 6. De eerste deelnemer vertrekt om 21.00 uur. Het inschrijfgeld is 5 euro per auto of motor. Meer info: 0347-351264, 0345-641446, zijdervelders@hetnet.nl of armamiddelkoop@casema.nl.