• In 2014 was er ook een Kawasaki-toertocht.
• In 2014 was er ook een Kawasaki-toertocht. Foto: Geurt Mouthaan

Recordpoging met Kawasaki motoren

noordeloos • Zaterdag 25 mei zal motorman en organisator van diverse grote (motorsport-) evenementen Nol Bikker te Noordeloos een recordpoging doen om in het Guinness World Records Book te komen.

Om 15.00 uur wordt aan de Grotewaard het startschot gegeven voor een toertocht van veertig kilometer met honderden Kawasaki-motoren. Een notaris houdt de telling bij om de vermelding in het Guinness World Records Book mogelijk te maken. Nol Bikker verzorgt het evenement ter gelegenheid van het feit dat hij veertig jaar geleden in Noordeloos begon met zijn eigen motorenzaak.

'Alles wordt in stelling gebracht om deze poging te doen laten slagen en komende zaterdag zal Noordeloos dan ook vollopen met deelnemers en ander publiek om dit spektakel mee te kunnen maken', melden de organisatoren in een persbericht. 'Er is een grote feesttent, livemuziek en alle deelnemende motoren zullen vooraf in speciale 'jaarvakken' opgesteld worden in de polder.' Er zullen ook prijzen worden verdeeld, onder meer voor de deelnemer met de oudste Kawasaki, de deelnemer met de nieuwste Kawasaki en de deelnemer die het verste heeft gereden om in Noordeloos te komen.

Nol Bikker zelf zal een Kawasaki 250 Samurai uit 1968 berijden. 'De 250 Samurai was zijn eerste Kawasaki die zoveel indruk op hem maakte, waardoor hij het merk Kawasaki nooit meer losgelaten heeft.'


Voor meer informatie:


q www.polderevenementen.nl/40-jaar-jubileumtour