Van Zetten en Sloots winnen Krakelingenloop

heukelum • Maarten van Zetten en Petra Sloots hebben de vijftiende editie gewonnen van de Krakelingenloop in Heukelum. Beiden kwamen na tien kilometer met een dikke halve minuut voorsprong op de eerste achtervolger over de streep, in de vierde wedstrijd van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit.

De snelste starter van de dag was Nick van der Poel. Alleen Maarten van Zetten kon op de prachtige Zuiderlingedijk aanvankelijk zijn tempo volgen, maar na drieënhalve kilometer stapte Van der Poel plotseling uit. Later klampte hij weer aan bij Jeroen van Damme, maar uiteindelijk werd Van der Poel vijfde, drie minuten achter de 32.33 van Van Zetten. Leendert van der Lugt hield de beste mannen een halve wedstrijd in het oog, maar viel terug naar plek vier achter Jeroen van Damme die in een constante tred naar het brons liep in 33.31. Timo de Geus kon Maarten van Zetten van begin tot einde blijven zien en deed met zijn tweede plek (33.06) goede zaken in het klassement.

Maar de hoogste podiumplaats was voor Van Zetten die na meerdere ereplaatsen in Heukelum zijn eerste overwinning pakte in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. ,,Ik was begin deze week nog ziek, maar donderdag begon ik me beter te voelen, dus ik heb het gewoon geprobeerd. Veel andere jongens hadden woensdag de Verkerkloop nog gedaan. Dat was misschien mijn voordeel.''