Dagreis senioren

hoornaar • Het ouderencomité van Hoornaar heeft voor de 55-plussers van het dorp een dagreis georganiseerd op woensdag 5 juni, met varen op het Veluwemaar, waar men ook kan genieten van een luxe koffietafel. De boot is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Daarna gaat men naar het Aviodrome in Lelystad, luchtvaart Themapark. De deelnemers krijgen daar een rondleiding en komen zo van alles te weten en te zien. Aan het eind van de dag is er een diner. De bus staat om 09.15 uur bij De Zes Molens en om 09.30 uur bij het Dirk IV-plein. Het vertrekt is om 09.45 uur naar Harderwijk. Rond 20.15 uur is iedereen weer thuis.

De kosten zijn 75 euro. Wie een museumkaart heeft en die meebrengt, krijgt korting. Opgeven kan tot en met 30 mei bij mevrouw C. v.d. Dool via 0183-581755.


Slingelandfestival zoekt vrijwilligers

alblasserwaard • Het jaarlijkse Slingelandfestival in Bleskensgraaf heeft dringend nieuwe vrijwilligers nodig om ook komend jaar weer plaats te vinden.
Die noodkreet laten de organisatoren weten via Facebook. 'Wij willen onze nood met jullie delen. Op dit moment hebben we te weinig mensen om het festival en de stichting draaiende te houden. Als er geen nieuwe vrijwilligers aanmelden, is komend Slingelandfestival helaas de laatste editie.' Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de Facebookpagina.


Opbrengst collecte

regio • De collecte van de maag-, lever- en darmstichting heeft in Nieuwpoort 705,03 euro opgebracht en in Noordeloos 911,10 euro.


Dovendienst

noordeloos • In de Ontmoetingskerk in Noordeloos wordt op zondag 26 mei om 09.30 uur een dienst gehouden voor dove en slechthorende mensen. De dienst wordt geleid door Ria Rietveld uit Ameide. Er is een doventolk aanwezig. Ook horende mensen zijn van harte welkom.


Oliebollen op braderie

nieuwpoort • Op 't Hooft in Nieuwpoort worden op woensdag 29 mei van 14.00 uur tijdens de braderie oliebollen gebakken en verkocht. De opbrengst is in zijn geheel bestemd voor projecten binnen de Hervormde Kerk van Nieuwpoort.


Kinderkledingbeurs Streefkerk brengt ruim 3100 euro op

streefkerk • Afgelopen april is de tweedehands voorjaars kinderkledingbeurs van Streefkerk gehouden. De helft van de opbrengst was voor degenen die de kleding hadden ingeleverd, de andere helft was voor het goede doel. De organisatie heeft uiteindelijk 3113,25 euro kunnen overmaken naar Woord en Daad. Meer dan 100 kinderen kunnen daarvan een maand naar school om aan hun toekomst te werken.
De tweedehands najaars kinderkledingbeurs zal gehouden worden op woensdagavond 18 en donderdagmorgen 19 september. Houd hiervoor de Facebookpagina van de Tweede Handskinderkleding Beurs in de gaten.