Vierde zege op rij Giessen en Linge

giessenburg • De schaakhoofdmacht van SC De Giessen en Linge won in Den Haag voor de vierde keer op rij. Dankzij de 7-1 zege stootten de Giessenburgers door naar de tweede plaats in klasse 4H van de nationale competitie. De invallers Louis Rutgers en Wim Rietveld speelden remise. Henk Boot, Eddy Korevaar, Tim Schakel, Tony Else, Jeroen Brandsma en Hans Karelse wonnen, soms geholpen door Vrouwe Fortuna, hun partij.


VC WIK in eerste divisie B

groot-ammers/meerkerk • De gepromoveerde vrouwenhoofdmacht van VC WIK is volgend seizoen ingedeeld in de 1e divisie B. De Groot-Ammerse volleybalsters treffen hierin onder meer het Bergambachtse Thor, Volley Tilburg en Havoc. De gedegradeerde mannenploeg treft in de 2e divisie D ploegen als Next Volley Dordrecht, Atak'55, Volley Tilburg 2 en Volley Zuid. De dames van Volley Meerkerk'95 komen volgend seizoen eveneens uit in de 2e divisie D. Opponenten zijn onder meer Next Volley Dordrecht, Utrecht 2 en Spivo.


Eijk wint nationaal concours

brandwijk • Het nationale visconcours van hsv De Graafstroom, dat dit jaar een extra feestelijk tintje had vanwege het 40-jarig bestaan van de vereniging, is met een vangst van 10.863 gram gewonnen door D. Eijk uit Gouda. A. Zwartbol uit Alblasserdam eindigde als tweede en H. Velthuis uit Alblasserdam werd derde. Cees Slob uit Brandwijk was de beste visser van hsv De Graafstroom. Er namen 56 vissers deel aan het concours; de totaalvangst was ruim 126 kilo.


Stoempende Mees Bassa tiende

steenbergen/goudriaan • Mees Bassa uit Goudriaan is zondag tiende geworden in de jeugdklassieker Grote Prijs van Steenbergen. In hevige regen werd het een afvalkoers. Mees stoempte door en werd beloond met een top 10-klassering.


Jens Bassa 13e in Steenbergen

steenbergen/goudriaan • De Goudriaanse nieuweling Jens Bassa is zondag in de stromende regen dertiende geworden in de Grote Prijs van Steenbergen. Tijdens één van de vele valpartijen kreeg Jens een renner tegen zich aan, waardoor zijn stuur en voorwiel schade opliepen. Desondanks eindigde hij als dertiende. Slechts 46 nieuwelingen reden de koers uit; 84 renners kregen een DNF achter hun naam.


Arno van Krimpen 7e in Omloop Bartje

groot-ammers • De Groot-Ammerse nieuweling Arno van Krimpen werd zaterdag zevende in de Omloop van Bartje rondom Assen. Arno maakt deel uit van een kopgroep van 20 renners. Zondag in Steenbergen, een koers over 80 kilometer met veel regen, aanvallen en valpartijen, eindigde hij netjes als twaalfde, zijn laagste klassering van dit seizoen.


Beachvolleybal

lexmond • Het Zomeravond Beachvolleybal van LKV Het Bosch gaat donderdagavond 23 mei weer van start.