SteDoCo na knappe winst op plek 5

groningen • In het 'Hoge Noorden' boekte SteDoCo een 1-3 zege op de jonkies van FC Groningen. De Alblasserwaarders komen daardoor op gelijke hoogte met de noordelingen en staan, met nog een wedstrijd tegen FC Lisse te gaan, op een meer dan keurige vijfde plaats. "Een diepe buiging voor mijn spelers. Volgende week willen we de competitie afsluiten met een winstpartij en onze trouwe supporters trakteren voor hun steun het afgelopen seizoen", aldus SteDoCo-trainer Gijs Zwaan, die na een kwartier spelen Joran Schröder de score zag openen. De Hardinxvelder verdubbelde de marge. Kort na rust deed Jong FC Groningen iets terug. Halverwege deel twee tekende Etiënne Marianna voor de beslissende 1-3.


Sterk slotoffensief winnend Ameide

hardinxveld • Een van beide kanten niet al te beste wedstrijd werd door Ameide met 1-3 over de streep getrokken. "Door een per ongeluk goed vallende bal kwamen we net voor rust op achterstand. Na rust schakelden we direct over op opportunistischer spel", legde Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout uit. De bluf werd niet direct beloond. Hardinxveld kreeg de kansen. In de slotfase sloegen de gasten toe. Izak Westerhout en de invallers Jules de Gans en Jorian de Hoop waren trefzeker voor de blauwwitten, die zicht houden op plek 3 en dus op deelname aan de nacompetitie.


VVAC doet SVW pijn

ottoland • De Put-bewoners haalden met de keurige 2-2 uitslag tegen SVW het felbegeerde puntje om IFC in de eindrangschikking voor te blijven. "We kwamen door Roland Bos op voorsprong, maar net voor en na rust scoorde SVW en dus keken we lange tijd tegen een achterstand aan", zag elftalleider Wilko Kortleve. "Maar SVW praatte zich uit de wedstrijd en tegen tien man gingen wij op zoek naar de gelijkmaker." Op het eind kreeg VVAC loon naar werken, Verdediger Jelle de Wit maakte gelijk, waarna de thuisploeg kansen op nog meer liet liggen.


Zevenklapper SV Meerkerk

gorinchem • Op Molenvliet kende de ploeg van Meerkerk-trainer Gerrie Schaap tegen Unitas een bijzonder moeizame start. Maar in deel twee gingen de geelhemden los en werd de honger bij 0-7 gestild. SV Meerkerk werd geholpen door het feit dat de thuisploeg door vroege wissels snel met tien man kwam te staan en twee keer zelf scoorde. "Bij ons heetten Daan van der Leun, Youri van Blanken, Mechiel van Zessen en Floren Streefkerk (2x) de doelpuntenmakers. We staan drie punten voor in de periode en met een veel beter doelsaldo dan onze concurrenten. Dat gaan wij tegen VVAC niet meer weggeven."


Winst Peursum

roosendaal • Peursum was oppermachtig tegen DVO'60, maar boekte uiteindelijk een benauwde 2-3 zege. Marnik Korevaar, Sjoerd den Boer en Martijn Rietveld waren trefzeker, helaas gold dat niet voor meer Giessenburgers. "Verdiend, maar we hadden er meer moeten maken. Na een onterecht gegeven en benutte pingel roeiden we de ballen ouderwets naar voren. Volgende week moeten we winnen en dan hopen op misstappen van DOSKO en Oosterhout", aldus Peursum-trainer Ton Heijstek.