vrijdag 17 mei

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open. Van 19.30 tot 22.00 uur is er het Auticafé.

Toltheater Syndion
20:00, Gorinchem. Het Toltheater bestaat 10 + 1 jaar en geeft een voorstelling voor jong en oud met een knipoog naar eerder gespeelde producties in Theater de Vijfzinnen. Ook op zaterdag 18 mei. Tickets zijn te koop via www.devijfzinnen.nl voor 12,50 euro.

Sjaak Bral met Sex met Sjaak
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Sjaak Bral verzorgt op vrijdag 17 mei vanaf 20.15 uur een uitvoering in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Sex met Sjaak is een hartstochtelijk pleidooi voor stomende seks. Sjaak deed voor deze voorstelling vijf jaar lang research in alle vormen van seks. Van de gogobars in Thailand tot de darkrooms in Den Haag. Swingerparties, SM-feesten, TInder en Grindr: Sjaak heeft het allemaal gezien en meegemaakt. Met instemming van zijn partner, dat u het weet. Met als hoogtepunt deze voorstelling natuurlijk. Kom een avondje daten met met deze Haagse (kuch) sexmachine! Entree: €18,50/€16,95. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 18 mei

Garagesale buurtvereniging Peursum
9:00, Giessenburg. Buurtvereniging Peursum houdt weer een garagesale langs de Peursumseweg te Giessenburg. Tot 13:00 zullen aanwonenden hun waren te koop aanbieden. Het aanbod zal divers zijn en sommige mensen verkopen voor een goed doel. De koopwaar loopt uiteen van tuingereedschap tot kinderspeelgoed en van meubels tot versierd glaswerk. Daarnaast zijn er ook etenswaren te koop, zoals oliebollen en ijsjes.

Rommelmarkt Langerak
9:00, Langerak, Lekdijk 56. Jaarlijkse rommelmarkt van de plaatselijke hervormde gemeente. De verkoop is tot 15.00 uur en de opbrengst is voor het onderhoudsfonds. Verkrijgbaar zijn onder andere antiek, boeken, elektra, plantjes voor de tuin, speelgoed, een loterij met prijzen, enveloppen trekken, kasten, stoelen en diverse huisraad. Daarnaast zijn er etenswaren als patat, frikadel, hamburger of een slaatje en pannenkoeken.

Orgelconcert in kerk Hoornaar
16:30, Hoornaar. Christian Boogaard is 25 jaar organist in de hervormde kerk. Hij geeft een orgelconcert op het vijftigjarige Blank-orgel, wat is verrijkt met het allernieuwste op orgelgebied, namelijk het zogenaamde 'hauptwerk'. Er zullen diverse orgels ten gehore gebracht worden en naast psalmbewerkingen ook werken van onder anderen Gigout, Van Otterloo en Guilmant.

Musical 'Messiah' in Koningskerk
19:30, Langerak. Gospelkoor Relight uit Poortugaal brengt Messiah the Musical in de Koningskerk. Messiah the Musical beschrijft het leven van Jezus hier op aarde in 24 nieuwe liederen. Het muziekstuk is geschreven en gecomponeerd door de dirigent van het Oslo Gospel Choir, Tore W. Aas. De musical duurt ongeveer 2,5 euro. De entree is gratis, wel is er een collecte.

Internationaal Danstheater in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Het Internationaal Danstheater voert op zaterdag 18 mei Tin Pan Alley Parade uit in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Tijdens de Roaring Twenties barstte in New York het muzikale leven in alle hevigheid los. Honderden zo niet duizenden musici componeerden nieuwe melodieën, liedjes en wijsjes, die in Tin Pan Alley op piano's ten gehore werden gebracht; deze vaak niet gestemde piano's klonken alsof er op tinnen pannen werd getrommeld. Tin Pan Alley werd de bakermat van de moderne muziek, waar elkaar kruis bestuivende geniale geesten rijkelijk putten uit elkaars werelden. Ongebruikelijke en vrijgevochten dansen (the charleston, the grizzly bear dance, the turkey trot) kregen hun plek in vaudeville en musical. Denk aan Josephine Baker die gedurfde nieuwe stijlen introduceerde, maar ook Isadora Duncan en Ruth Saint Dennis. 'Tin Pan Alley' is een swingende ode van dansers en muzikanten aan de durfals, de vernieuwers, de gekken, de zoekers, de veranderaars, de verwondering en de nieuwsgierigheid. Entree: €22,10/€20.55. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 19 mei

Doelendienst
10:00, Gorinchem, theater de Vijfzinnen, Haarstraat 64. Spreker Toos Heemskerk-Schep, onder meer bekend van de vrouwendagen in Giessenburg, gaat in op het thema 'God die hoort, God die ziet'. Medewerking verleent de band 4Tune. Entree gratis, wel is er een collecte.

Bumba En Het Magische Wonderboek
14:00/16:00, Papendrecht, Theater De Willem. Bumba En Het Magische Wonderboek wordt op zondag 19 mei uitgevoerd in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Er zijn twee voorstellingen: om 14.00 uur en 16.00 uur. In deze nieuwe Bumbashow worden de jarige Lies en Lars verrast met een magisch wonderboek. Als ze dit boek openmaken, stappen ze in de wonderbaarlijke wereld van Bumba. Na de show bouwen Lies en Lars een feestje in de foyer en mogen de kinderen met Bumba op de foto. Entree: €15,40. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Bluesrock in PoGo
15:00, Gorinchem, Grote Haarsekade 120. In Podium Gorinchem treedt de bluesrockband The Bluesville's op.

dinsdag 21 mei

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
9:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Tot 12.00 uur: inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje, mini-bibliotheek. Op aanvraag kan er Nederlandse taalles gegeven worden aan nieuwe Molenwaardse burgers. Bel voor aanmelding en info Marianne Bons, 06-1568 9981. Info: www.huisvandewaard.nl

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een kop koffie of thee.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open. Van 15.00 tot 16.30 uur is er het inloopspreekuur van de vrijwilligerscoördinator van de gemeente.

Vrouwen van Nu Meerkerk
19:45, Meerkerk, dorpshuis De Linde. Tijdens de slotavond van dit seizoen van Vrouwen van Nu Meerkerk brengt het muzikaal Theater aan huis het programma 'Country en Western Memories'. Alleen voor leden.

Lezing Rabbijn Jacobs over'Antisemitisme'
20:00, Nieuwpoort. Rabbijn Binyomin Jacobs geeft een lezing in het Hervormd Centrum. Hij gaat in op het onderwerp 'Antisemitisme'. De entree is gratis. Wel is er een collecte. Rabbijn Jacobs is betrokken bij veel Joodse en niet-Joodse organisaties en reeds 40 jaar werkzaam in Joods Nederland en heeft een uitvoerig netwerk weten op te bouwen binnen de landelijke en lokale politiek, maar ook binnen diverse kerken en is regelmatig te gast bij Christenen voor Israël. Hij is een veelgevraagd spreker over uiteenlopen onderwerpen.

woensdag 22 mei

Koersbal en spelmiddag in Strevenaer
9:45, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren. Vanaf 14.00 uur is er een spelmiddag voor senioren.

Dorpskamer Noordeloos
10:00, Noordeloos, Het Noorderhuis. Tot 12.00 uur is er een inloop; Wout Slob vertoont een film.

Dorpskamer Giessenburg
10:00, Giessenburg, Tilplein. Tot 12.00 uur is er de Niet Aangeboren Hersenletsel-inloopochtend. Van 14.30 tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Open eettafel Lexmond
12:15, Lexmond. Er is open eettafel in Huis Het Bosch. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden bij Huis het Bosch, 0347-342021. Aan- of afmeldingen uiterlijk 's maandags voor 12.00 uur doorgeven.

donderdag 23 mei

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Van 13.30-14.15 uur Bewegen 60+. Daarna inloop voor een praatje, kopje koffie/thee en/of spelletje. Vanaf 14.30 uur Breicafé De Insteek. Vanaf 17.30 uur gezamenlijke maaltijd. Kosten minimaal 2,50 euro. Deelnemen: Dini Resseler, 0184-641769.

Huis van de Waard Liesveld
16:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een kop koffie of thee. Er wordt een warme maaltijd klaargemaakt. Opgeven bij Aafke de Vos, 0184-662704 of 06-24153783.

Dorpskamer Giessenburg
18:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 19.30 uur is er schaken voor groep 5 tot en met 8. Van 18.30 tot 19.30 uur is de bibliotheek open.

Vrijdag & Sandifort met Voorlopig Voor Altijd
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Remko Vrijdag en Martine Sandifort verzorgen op donderdag 23 mei vanaf 20.15 uur 'Voorlopig Voor Altijd' in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Hun hilarische derde programma 'Vrijdag vs Sandifort' werd terecht bejubeld. Entree: €22,60 / €21,10. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 24 mei

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Klassiek en pop bij 'Viva la vida'
20:00, Gorinchem. In de Rehobothkerk vindt het gezamenlijke concert Viva la vida plaats, waarbij klassiek en pop elkaar ontmoeten. Het orkest Merwe Sinfonietta begeleidt Popkoor 0183. Nummers als Shotgun, Human, Thinking out loud, maar ook Ennio Morricone en klanken uit de West Side Story passeren de revue. Entree 12,50 euro, reserveren vivalavidaconcert@gmail.com.

LikeU2 met Dutch Connection
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. LikeU2 geeft op vrijdag 24 mei vanaf 20.15 uur het concert Dutch Connection in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Entree: €25,70 / €24,15. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 25 mei

Open dag brandweer Groot-Ammers
10:00, Groot-Ammers. Tot 15.00 uur houdt de brandweer in Groot-Ammers een open dag. Tijdens deze open dag worden er diverse activiteiten georganiseerd, waaronder het bezichtigen van een brandweeroldtimer en andere brandweervoertuigen en zijn er activiteiten voor kinderen. De dag staat in het teken van werving van nieuwe brandweervrijwilligers. Bezoekers kunnen het brandweervak ervaren. Het belang van rookmelders en vluchtroutes zal door de brandweermensen worden aangetoond. Ook kunnen bezoekers informatie inwinnen over het voorkomen van brand. Maar zij kunnen ook zelf aan de slag. Voor kinderen is er onder meer schminken, springkussen, waterspelletjes en er is een oude brandweerauto. De open dag vindt plaats bij de brandweerkazerne, Voorstraat 88.