Merel Hartog 30e in jeugdklassieker

regio • De Giessenburgse wielrenster Merel Hartog is zaterdag dertigste geworden in de eerste Biesbosch Jeugdklassieker. Merel komt uit in categorie 6. In categorie 7 kwam Thijs Wemmers uit Bleskensgraaf als achttiende over de meet.

Zware Flevotour voor JvA-junioren

regio • De 56-ste editie van de Flevotour werd een lange en zware waaierrit, zo moesten de Jan van Arckel-junioren zaterdag ervaren. Geert van Kappel (Sleeuwijk) haalde als enige van de ploeg de finish. Hij werd 27e. Slechts 62 van de 134 gestarte renners reden de Flevotour uit. Menno Vonk (Meerkerk), Delano Swenne (Heukelum), Timo de Zeeuw (Molenaarsgraaf) -die het lang volhield- en Bram van Herk (Groot-Ammers) kregen een DNF achter hun naam.

Jens Bassa twaalfde in Flevotour

regio • Jens Bassa heeft zaterdag een knappe prestatie neergezet in de Flevotour voor nieuwelingen. De renner uit Goudriaan kwam in deze klassieker als twaalfde over de meet. Slechts 77 van de 140 gestarte coureurs reden de Flevotour uit. Door de kou en de stevige wind was het een zware koers.

Criteriumzege Arno van Krimpen

groot-ammers • Arno van Krimpen boekte zondag in de Achterhoek een fraaie zege. De nieuweling uit Groot-Ammers won de omloop 'Rond de Needse berg'. Van Krimpen was in het nationale criterium de snelste in de massasprint.

VVAC VR1 verzekert zich van ticket nacompetitie

ottoland • VVAC VR1 heeft zich zaterdag verzekerd van een ticket voor de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse. De derde plaats in de reguliere competitie werd veiliggesteld dankzij een benauwde 3-2 zege op SV Noordeloos. Na een terechte 1-2 achterstand bij rust kwam de overwinning pas in de blessuretijd tot stand dankzij een rake vrije trap. Voor VVAC scoorden Lindsey Brouwer, Mirna Jungheim en Daniëlle de Ruijter.

Zuur en duur puntverlies Triade

rotterdam/nieuwpoort • Triade heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen het Rotterdamse CKC Thor. De Nieuwpoortse korfballers leden met 11-10 zuur en duur puntverlies. Triade nam snel een 1-5 voorsprong, maar daarna stokte de productie. Thor kwam terug tot 6-6 bij rust. In de tweede helft had Triade geen antwoord op het trage anti-korfbal van Thor. De groenwitten kwamen van een achterstand nog wel terug tot 11-10, maar de gelijkmaker viel niet meer. Komende zaterdag moet Triade het verlies zien weg te poetsen in de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat SKV uit Sleeuwijk; aanvang 15:30 uur.

Jaco Vonk bekerwinnaar

giessenburg • Jaco Vonk pakte de dubbel bij SC De Giessen en Linge: na het kampioenschap verzekerde hij zich ook van de beker. In de finale versloeg Vonk Henk Boot.