Workshop vrijwilligers werven

molenlanden • Stichting Welzijn Molenlanden organiseert op woensdagavond 19 juni een workshop 'Vrijwilligers werven nieuwe stijl' voor Molenlandse organisaties die werken met vrijwilligers.

De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: Wie is de nieuwe vrijwilliger?; Hoe kunnen wij aantrekkelijker worden voor vrijwilligers? en Hoe kunnen we de vraag interessant en wervend maken?. Meer informatie volgt.


Arkels Wijnfestival

arkel • Wijnhandel van Ouwerkerk organiseert op zaterdag 18 mei van 15.00 tot 19.00 uur het eerste wijnfestival in Arkel. Het festival zal plaatsvinden bij de wijnhandel aan de Prinses Margrietstraat 19 te Arkel. Wijnhandel van Ouwerkerk wil inwoners van Arkel en omstreken een gelegenheid bieden om op een ontspannen manier hun favoriete zomerwijnen te selecteren. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te reserveren via info@wijnhandelvanouwerkerk.nl of door te bellen naar 0183-561133. Hierbij zijn er voor elke bezoeker drie glazen wijn en drie gerechten van de barbecue inbegrepen. Op het festival worden dertig wijnen uit zeven verschillende landen geschonken.


Alzheimer Trefpunt

hoornaar • In De Zes Molens in Hoornaar wordt op donderdag 23 mei vanaf 19.30 uur weer een Alzheimer Trefpunt Giessenlanden gehouden. Thema: Van thuis naar verpleeghuis. Spreker: Helmi IJtema, verpleegkundig specialist.


PCOB Liesveld

nieuwpoort • De bijeenkomst van 23 mei van PCOB Liesveld in De Vijverhof te Nieuwpoort gaat niet door. De nieuwe datum is woensdag 5 juni.


Informatie over diabetes en voeding

streefkerk • In samenwerking met de huisarts van Streefkerk en praktijkverpleegkundige bieden de diëtisten van zorggroep ZGWA op woensdag 22 mei van 19.30 tot 21.00 uur een workshop aan over diabetes en voeding, de feiten en de fabels over koolhydraten.

De avond vindt plaats in de Stevenaer in Streefkerk. Aanmelden en meer informatie: C. Dubbeldam via c.dubbeldam@rivas.nl of 06-21568232.


Spullen inleveren voor Roemenië

lexmond • De in Lexmond en Hei- en Boeicop gewortelde Stichting 'Vrienden van Roemenië' gaat weer spullen inzamelen zodat in juni opnieuw een vrachtwagen kan afreizen naar Dorohoi in Roemenië. Daar heeft de stichting een kringloopwinkel, van waaruit de aangeleverde spullen verkocht worden. Er is behoefte aan nog goed bruikbare en schone kleding, kleine huishoudelijke artikelen en kleine meubelen.
Om het de mensen gemakkelijk te maken, staan vrijwilligers van de stichting op zaterdagochtend 25 mei tussen 10.00 en 12.00 uur klaar bij de Voorhof (naast de NH-kerk van Lexmond) om spullen in ontvangst te nemen. Er is veel nodig. Voor grotere stukken zoals meubels graag bellen naar Jan van Zessen via 06-27347584. Er wordt dan voor gezorgd dat de spullen thuis worden opgehaald.