SteDoCo in slotfase langs Eemdijk

hoornaar • SteDoCo wist kort voor tijd de beslissende 3-2 binnen te prikken tegen Eemdijk. Daarmee is de club uit Hoornaar nagenoeg zeker van het linkerrijtje in de derde divisie. "Ik hoop er nog zes punten bij te pakken", meldde Gijs Zwaan. "Maar dat wordt moeilijk." Hij zag zijn ploeg goed spelen in de eerste helft en via Joran Schröder op 1-0 komen. In het tweede bedrijf nam SteDoCo gas terug en kwam Eemdijk langszij. Snel reageerde Guytano dos Santos met een uithaal diagonaal in de kruising. Vanaf elf meter werd het opnieuw gelijk, waarna Schröder het duel besliste op aangeven van Hayri Pinarci.

Peursum thuis nipt langs Internos

giessenburg • Peursum versloeg op eigen veld Internos met 2-1. Daarmee blijven de Giessenburgers in de race om plek vier, al liet de concurrentie ook geen punten liggen. Rody Korevaar tikte voor rust van dichtbij binnen. Snel werd het middels een strafschop 1-1. Na de helftwisseling schoot Marck de Heer geweldig binnen. "We kregen vervolgens kansen om de wedstrijd eerder in het slot te gooien, maar lieten dat na", zag trainer Michel Roza. Dat zorgde voor een spannend moment in de slotfase. Iedereen schreef al de gelijkmaker bij, maar A-junior Timo Kleijn haalde nog net de bal van de lijn.

Zes treffers voor Swen van Dorp

velddriel • Lekvogels zette RKVSC, dat het slot van de competitie laat lopen, met korfbalcijfers opzij: 8-3. Man van de wedstrijd was Swen van Dorp. Hij scoorde liefst zesmaal en heeft er inmiddels dit seizoen al 31 in liggen. De overige goals voor Lekvogels werden gemaakt door Jelle van Dam en Jesse Kersbergen. "Het was eigenlijk niet leuk zo'n potje", klaagde Ton Delfgou over het gebrek aan tegenstand. Met deze zege behoudt zijn ploeg nog wel een waterkansje op plek vier.

Noordeloos krijgt deksel op de neus

kerkwijk • SV Noordeloos verloor door een doelpunt in de laatste minuut met 2-1 bij Kerkwijk. "Daar zag het in de eerste helft niet naar uit", vond trainer Erwin Verheij. "We kregen toen namelijk wel vijf opgelegde kansen en hadden wellicht al de trekker over moeten halen." Het bleef beperkt bij één treffer van Patrick Slijkoort. In het tweede bedrijf ging Kerkwijk hoog druk zetten en daar had SV Noordeloos geen antwoord op. De gastheren kwamen langszij en scoorden in de slotminuut de winnende. "Dit hebben we aan onszelf te wijten", concludeerde Verheij.

SV Meerkerk op jacht naar periode

meerkerk • SV Meerkerk heeft door een 2-0 zege op IFC definitief handhaving veilig gesteld in de derde klasse C. En er volgt zelfs wellicht nog een toetje. De geelzwarten liggen namelijk op koers om de derde periodetitel te pakken. "Als ik reëel ben vraag ik me af of dat terecht zou zijn aangezien we tiende staan, maar we gaan er wel voor", gaf trainer Gerrie Schaap aan. De laatste twee tegenstanders zijn het reeds gedegradeerde Unitas en het tot de nacompetitie veroordeelde VVAC. In het duel tegen IFC was er na een lastige beginfase geen vuiltje aan de lucht en scoorden Sander Slomp en Joshua Dikici de goals.