• Herovina down, two to go voor Groot-Ammers.
• Herovina down, two to go voor Groot-Ammers. Foto: Jeroen de Bruin

Verwachte winst Groot-Ammers op Herovina, al ging het moeizaam

herwijnen • Herovina was tegen kampioenspretendent Groot Ammers voor de kansen op de promotienacompetitie vooral bij een nederlaag gebaat. Toch kwam de verdiende 0-2 winst van Groot Ammers slechts moeizaam tot stand. Invaller Bob van Oosterhout scoorde in de tweede helft tweemaal: eerst kort na rust direct na zijn entree en daarna pas vlak voor tijd.

Groot Ammers-trainer Ferry van Dijk was over het spel ontevreden: "Het ging erg moeizaam. Ik had de winnende ploeg tegen Kerkwijk intact gehouden, maar voor rust was het niet best. Daarom heb ik direct na de pauze Bob van Oosterhout en Jan-Willem Renes ingebracht, want we hebben een brede selectie. Zij bewezen toen er ten onrechte naast te staan. Ik had overigens zeker niet de indruk dat Herovina speelde om te verliezen. Zoals ik mijn collega Glenn Calor ken, wil hij dat niet."

Paal

Al vroeg knalde Joost Schaap net naast. Marthijn Hobo zette er voor Herovina een mooie solo tegenover, doch keeper Dennis de Wit redde. Na een kwartier verzuimde Yannick de Bondt van een misverstand bij Herovina te profiteren. Halfweg de eerste helft ging een omhaal van De Bondt na een actie van Bas de Vos net naast. Tien minuten voor rust kwam Groot Ammers ondanks matig spel nog het dichtst bij een voorsprong. Yannick de Bondt knalde de bal vanaf links tegen de binnenkant van de verste paal.

Riskant

Met twee verse krachten deden de gasten het na de thee beter. Abel van As mikte nog net naast, maar in de 49e minuut was het wel raak. Uit een voorzet van Yannick de Bondt opende de net ingevallen Bob van Oosterhout met 0-1 de score. Door een andere invaller Jan-Willem Renes kregen de bezoekers al snel weer een kans, doch Yannick de Bondt trof slechts het zijnet. Groot Ammers beheerste de partij maar drukte niet door. De magere 0-1 voorsprong bleef riskant. Een vrije trap van Coen de Ridder verraste door een deviatie via Kevin Steenbruggen de gasten bijna, doch keeper Dennis de Wit redde. Bij Ammerse tegenstoten verprutste De Bondt nog twee reële kansen. Pas aan het begin van de extra tijd stelde Groot Ammers de belangrijke zege veilig. Weer was Bob van Oosterhout de doelpuntmaker: 0-2. Jan-Willem Renes miste nog een enorme kans op een derde doelpunt. 0-2 was de winst echter ook al binnen.

Komende zaterdag is op Gelkenes de topper tegen de ook al lang ongeslagen koploper MVV'58. Bij een zege komt Groot Ammers op de drempel van het kampioenschap in de vierde klasse maar, bij elk ander resultaat wacht vrijwel zeker de promotienacompetitie.