Akkoord nieuwbouw Grotewaard Noordeloos

noordeloos • Na vier jaar onzekerheid kunnen de eigenaren van Grotewaard 33a en 34 in Noordeloos gaan bouwen. De raad stemde dinsdag unaniem in met de wijziging van het bestemmingsplan, van agrarisch naar wonen.

Omwonenden maakten jarenlang bezwaar tegen het plan. Ze zijn bang dat er na de bouw van een woning aan de overkant van de wetering meer huizen zullen komen. Ook de groene loods die nu nog op het terrein staat is reden voor ongerustheid. Omwonenden vrezen dat hier bedrijfsmatige activiteiten zullen gaan plaatsvinden. Raadslid Berend Buddingh merkte op dat de toekomstige bewoners onrust bij omwonenden weg zouden kunnen nemen door de loods vóór aanvang van de nieuwbouw te slopen.

Geen bedrijf

Wethouder Arco Bikker erkende dat er aanvankelijk in het bestemmingsplan nog bedrijfsmatige activiteit mogelijk was. Dat is nu aangepast. Buddingh: "Dus er was wel degelijk sprake van een mogelijkheid tot bedrijfsvoering?" Bikker: "Ja, dat was een fout. Dat is donderdag of vrijdag pas geconstateerd." Raadslid Paul Verschoor (Progressief Molenlanden) is er niet gerust op. Hij acht het risico aanwezig dat er in de toekomst toch bedrijfsmatige activiteiten zullen plaatsvinden.

Meer op: www.hetkontakt.nl