• Het IFFG trok honderden bezoekers naar Gorinchem.
• Het IFFG trok honderden bezoekers naar Gorinchem. Foto: aangeleverd

Alsnog twee films IFFG in Gorinchem

gorinchem • De gasten die Gorinchem aandeden tijdens het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) in april zijn naar huis, maar het IFFG draait door met de films ZER en Yomeddine op zondag 12 mei.

ZER en Yomeddine stonden geprogrammeerd tijdens het festival, maar door diverse omstandigheden gingen deze vertoningen niet door. Op Moederdag worden ze alsnog vertoond.

ZER is het verhaal van Jan en Zarife, een kleinzoon en zijn grootmoeder. Wanneer Zarife naar New York wordt gebracht voor behandeling van haar ziekte beginnen ze elkaar beter te leren kennen. De band die ze na vele jaren krijgen eindigt abrupt wanneer Zarife sterft. Jan gaat op reis om het liedje te vinden dat Zarife op haar sterfbed zong. Regisseur van de film, Kazim Öz, uit Turkije komt naar Gorinchem om in gesprek te gaan met de gasten.

Yomeddine is het verhaal over Beshay, hij woont al zijn hele leven lang in een Egyptische leprakolonie. Als zijn vrouw overlijdt besluit hij op zoek te gaan naar zijn vader en begint hij samen met zijn ezel Harby en weesjongen Obama aan een avontuurlijke reis door de woestijn waarin ze met de juiste dosis hoop, trots en vertrouwen obstakels overwinnen.

Tickets

De organisatie van het IFFG ontvangt bezoekers graag in bioscoop Vue aan de Appeldijk 59 in Gorinchem. ZER begint om 14.30 uur, Yomeddine om 17.30 uur. Tickets zijn te verkrijgen via www.iffg.nl en actuele informatie is te vinden op de Facebookpagina van het IFFG.