• Zanger Rocky Pauw treedt op in Grote sluis.
• Zanger Rocky Pauw treedt op in Grote sluis. Foto: PR Rocky Pauw

Meezingavond in Viaanse Grote sluis

vianen • Tijdens de verlichte avondvaart van de Nationale Sleepbootdagen in Vianen op vrijdag 31 mei zorgen zanger Rocky Pauw en dweilorkest Kleintje Pils voor een Hollandse meezingavond in de Grote sluis.

Voor het feest ter gelegenheid van het 40-jarige huwelijk van hun ouders, Anjo en Anné Middendorp, bedachten hun kinderen een mooi cadeau: een optreden van Rocky. Hun ouders zouden het Hollandse repertoire van de Viaanse volkszanger wel weten te waarderen, zo dachten ze. En jawel, het was een schot in de roos. Sterker nog: direct na het optreden, tikte Anné – voorzitter van de Nationale Sleepbootdagen – de zanger op de schouder. Of hij in het weekend van Hemelvaartsdag iets had te doen. Rocky grapt: "Na een optreden krijg ik vaker dit soort vragen. Op sommige avonden word je op die manier wel tien keer 'geboekt'. Meestal door dronken mensen. 'Bel maandag om 09:00 uur maar terug', zeg ik dan." Maar Anné was zo nuchter als maar zijn kon. Hij zag het simpelweg meteen al voor zich: Rocky die tijdens de verlichte avondvaart op één van de grotere sleepboten in de sluis de schippers en toeschouwers trakteert op onvervalste Hollandse hits.

Tijdens de Sleepbootdagen treedt Rocky dus vrijdagavond 31 mei op, tijdens de verlichte avondvaart. Dan varen de sleepboten – versierd met verlichting – de Grote sluis binnen en maken ze een rondje op de Lek. Het optreden van Rocky is van 19:00 tot 22:00 uur. Als de boten weer terug zijn, worden de 'Sleepboot van het Jaar' en 'Opduwer van het Jaar' bekend gemaakt. En: dan is er ook nog een optreden van dweilorkest Kleintje Pils.


q www.nationalesleepbootdagen.nl