• De ereboog en -haag van Peursum en Vridos.
• De ereboog en -haag van Peursum en Vridos. Foto: Arie van Noordennen

Eerste palen voor Peursum en sporthal

giessenburg • Tientallen belangstellenden zagen vrijdag de officiële eerste palen de grond in gaan voor de nieuwbouw van de onderkomens van voetbalvereniging Peursum en sportvereniging Vridos in Giessenburg, de belangrijkste gebruiker van de nieuw te bouwen sporthal.

Vooraf waren er in de kantine van de Giessenburgse voetbalvereniging toespraken van onder anderen wethouder Bram Visser van de gemeente Molenlanden en de voorzitters van Peursum en Vridos. Ook werd hier de naam van de nieuwe sporthal bekend gemaakt: De Giessenhal.

De eerste paal voor de voetbal werd geslagen door Piet Kuipers en Piet Post. Deze vrijwilligers staan symbool voor alle vrijwilligers waar de voetbal al vele jaren op kan bouwen. Onder deze paal ging een echte lederen voetbal mee de grond in.

De eerste paal voor Vridos, hoofdgebruiker van de nieuwe sporthal, werd geslagen door Ben Klieverik en Koos Beentjes, mede namens SGG (eigenaar pand) en De Til Groep.

Toen het viertal voor het slaan van de palen moesten beginnen, gingen zij eerst onder een ereboog door met aan beide zijden een aantal kinderen van Vridos en vv Peursum, gekleed in de kleuren van de club. Na afloop was er een samenzijn in de kantine.

De betrokken partijen verwachten dat De Giessenhal in februari volgend jaar wordt opgeleverd. De sporthal kan daarna gereed worden gemaakt voor ingebruikname.

Meer foto's van het slaan van de eerste palen zijn te vinden op de Facebookpagina van Giessenburg Online.