Molens SIMAV dag open

regio • Op 11 en 12 mei zijn in het hele land wind- en watermolens toegankelijk voor publiek. Ook de molens van molenstichting SIMAV in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden doen op zaterdag 11 mei mee.

Het thema van de Molendag is 'Ontmoet de molenaar'. 'Dit staat garant voor een interessant bezoek waarbij de molenaar u alles kan vertellen over het eeuwenoude ambacht, de techniek, de geschiedenis en het leven in en rond de molen', stelt de regionale molenstichting in een persbericht.

De interesse voor molens blijkt volgens de SIMAV toegenomen. 'Dit zal mede ontstaan zijn door het feit dat we gedwongen worden op andere manieren aan onze energie te komen. Eeuwen geleden al maakte de molenaar gebruik van de elementen zoals water, van een snelstromende beek bijvoorbeeld en wind. Duurzaam, werkbaar en voordelig.'

Er zijn, binnen de ruim dertig SIMAV monumenten, molens die bewoond zijn. Die molens zijn te bezoeken, maar het privé-gedeelte is dan niet toegankelijk. Voor meer informatie en de adressen van de te bezoeken molens:


q www.simav.nl