Rabbijn Jacobs: 'Antisemitisme'

nieuwpoort • Rabbijn Binyomin Jacobs geeft dinsdag 21 mei een lezing in het Hervormd Centrum te Nieuwpoort. Hij gaat in op het onderwerp 'Antisemitisme'. De aanvang is 20.00 uur, de entree is gratis. Wel is er een collecte. Rabbijn Jacobs is betrokken bij veel Joodse en niet-Joodse organisaties en reeds 40 jaar werkzaam in Joods Nederland en heeft een uitvoerig netwerk weten op te bouwen binnen de landelijke en lokale politiek, maar ook binnen diverse kerken en is regelmatig te gast bij Christenen voor Israël. Hij is een veelgevraagd spreker over uiteenlopen onderwerpen.


'Ouderen en Geld' in Graafzicht

bleskensgraaf • Salon Molenlanden houdt woensdag 15 mei in woonzorgcentrum Graafzicht te Bleskensgraaf een avond over 'Ouderen en Geld'. Bankiers Ingrid van der Graaf en Liesbeth Bakker van de Rabobank vertellen over overschrijvingsformulieren, bancaire volmacht, geldservice en de mogelijkheden van service aan huis. Andere thema's die voorbij komen zijn internetbankieren en handige tips om financieel misbruik te voorkomen. Aanvang 19.30 uur, deuren open om 19.00 uur. De avond is rond 21.00 uur afgelopen. De toegang is gratis.


Bijeenkomst 'Partner met autisme?'

wijngaarden • Veel vrouwen met een partner met (mogelijk) autisme hebben het gevoel dat ze de enige zijn. Voor hen verzorgt MEE Plus enkele keren per jaar een ontmoetingsbijeenkomst waarin ze lotgenoten kunnen ontmoeten, ervaringen uitwisselen en meer informatie krijgen over de partnercursus autisme. Op 15 mei is er een bijeenkomst van 9.30 tot 11.30 uur in het dorpshuis 't Wingerds Hof, Dorpsstraat 31 in Wijngaarden. Zowel vrouwen die de partnercursus al hebben gevolgd als vrouwen die eenmalig ervaringen uit willen wisselen zijn van harte welkom. De deelnemers gaan met elkaar een wandeling maken van ongeveer een half uur. Er is daarnaast ruimte om elkaar te spreken. Deelname is gratis. Aanmelden: 0183-691600 of christien.regeer@meeplus.nl.