Christiaan van Rees soleert in Frankfurt naar zege

frankfurt/groot-ammers • Jan van Arckel-jeugdrenner Christiaan van Rees heeft woensdag 'der Radklassiker' Eschborn Frankfurt gewonnen. Op het snelle parcours in het centrum van Frankfurt kampte de coureur uit Groot-Ammers aanvankelijk met materiaalpech. Hij hervond echter de aansluiting en wist twee ronden voor het einde zelfs te demarreren. De sterke Duitse renners hadden hierop geen antwoord. Christiaan van Rees kwam met een voorsprong van een halve minuut solo als winnaar over de meet.


Nieuw trainersduo VC WIK

groot-ammers • De naar de eerste divisie gepromoveerde vrouwenhoofdmacht van VC WIK zal volgend seizoen onder leiding staan van Arie van Wolferen en Ronald Lacroes. Van Wolferen is een ervaren trainer, Lacroes staat bekend als een succesvol opleider. Vele WIK-jeugdleden kregen al training van Lacroes.


Ramona Overdijk terug naar Volley Meerkerk'95

meerkerk • De selectie van tweededivisionist Volley Meerkerk'95 wordt volgend seizoen versterkt met de terugkeer van Ramona Overdijk. Van 2015-2017 speelde zij ook al bij de geelzwarten, waarna ze vanwege haar studie bij eerstedivisionist VoCaSa in Nijmegen belandde. Een ernstige schouderblessure noopte haar tot stoppen, maar nu Overdijk bijna weer volledig fit is en haar buitenlandse stages zijn afgerond, heeft ze besloten weer bij Meerkerk te gaan volleyballen.


Van Herk en Vonk rijden Kleeberg Challenge uit

mechelen/regio • De Jan van Arckel-junioren Bram van Herk uit Groot-Ammers (35e) en Menno Vonk uit Meerkerk (46) behoorden zaterdag tot de 51 uitrijders van de Kleeberg Challenge in het Limburgse Mechelen. De koers, waarin dertig keer de Kleeberg moest worden beklommen, was mede door de barre weersomstandigheden loodzwaar.


Daan Hartog tweede in Honselersdijk

honselersdijk/regio • Giessenburger Daan Hartog is zondag tweede geworden in de jeugdronde van Honselersdijk. De overwinning ging naar zijn Hardinxveldse ploeggenoot Rick Versloot, die de mountainbike voor deze gelegenheid had verruild voor de racefiets. Uitslagen:

Cat. 2: 6. Isis Versluis (Meerkerk).
Cat. 5: 1. Rick Versloot (Hardinxveld), 2. Daan Hartog (Giessenburg), 20. Mees Bassa (Goudriaan), 22. Tim Verwolf (Langerak).
Cat. 6: 12. Merel Hartog (Giessenburg), 21. Sem van Wijngaarden (Hardinxveld). 23. Joris Peursum (Hardinxveld).
Cat. 7: 14. Feiko v.d. Dussen (Arkel).


Christiaan van Rees vijfde in Netersel

netersel/groot-ammers • Jan van Arckel-jeugdrenner Christiaan van Rees is zondag vijfde geworden in de Hel van Netersel. Daags na de klimkoers in Mechelen waren de benen van Christiaan niet optimaal.