Bevrijdingsfiets-tocht uit Lexmond

lexmond • Vanuit Lexmond vindt dit jaar op zondag 5 mei weer een Bevrijdingsfietstocht plaats. "Vorig jaar heb ik deze tocht nieuw leven ingeblazen en het bleek een succes", vertelt initiatiefneemster Marianne Duits. "Daarom is er dit jaar weer een Bevrijdingsfietstocht. De Hersenstichting is evenals vorig jaar het goede doel waar de opbrengst naar toe gaat."

Er kan gekozen worden uit routes van 20, 30 of 40 kilometer. Voor dit jaar zijn er nieuwe routes uitgezet. "De route van 20 kilometer is zeker geschikt voor gezinnen met kinderen." De start is in Huis Het Bosch in Lexmond, van 10.00 tot 14.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 7,50 euro. Daarvan gaat een vast bedrag van 2,50 euro naar de Hersenstichting. De deelnemers ontvangen ook een gratis consumptie. Voor kinderen tot en met 12 jaar is het inschrijfgeld 3,50 euro. Zij ontvangen een gratis versnapering. "As er na verrekening van de kosten nog een bedrag overblijft, komt dit ook ten bate van de Hersenstichting. De routes zijn ook toegankelijk voor scootmobiels, ook deze zijn van harte welkom." Meer informatie: 0345-641669 of 06-44640058.


Reisje senioren Hoogblokland

hoogblokland • Voor de 55-plussers uit Hoogblokland is er op woensdag 15 mei een reisje naar het Oranjemuseum in Diepenheim. Het museum heeft een grote bordencollectie van het Huis van Oranje. Een pronkstuk is de koninklijk gedekte tafel. De dag wordt afgesloten met een diner in Garderen. De prijs is 75 euro ( voor introducés 82 euro). Opgeven bij mevrouw M. de Groot, 06-40279888.


DEV Molentocht 6.0

lexmond • Vanuit IJsclub DEV Lexmond wordt op zaterdag 11 mei een molentoertocht met de motor georganiseerd van circa 100 kilometer. Verzamelen vanaf 13.30 uur bij het ijsclubgebouw, vertrek 14.30 uur. Rond 17.30 uur worden de motoren weer terug verwacht bij het clubgebouw voor een barbecue. Kosten inclusief koffie met taart, een drankje onderweg en de bbq bedragen 12,50 euro per persoon voor DEV-leden, niet-leden betalen 15,00 euro, kinderen tot 12 jaar 5 euro. Opgave is niet nodig.


Ondernemers netwerken

lexmond • De Lexmondse Ondernemers Vereniging (LOV) houdt een netwerkbijeenkomst op woensdag 22 mei. Er wordt een bezoek gebracht aan Autobedrijf Van Zessen in Lexmond, waar ondernemers vanaf 19.00 uur welkom zijn. Om 19.30 uur volgt een rondleiding door het bedrijf. Opgave kan via de mail bestuur@lovlexmond.nl.


Reünie Bijbelstudie-weekend

alblasserwaard • Komend weekend vindt voor de 25e keer het Bijbelstudie-weekend voor 16-plussers uit de Alblasserwaard West plaats. Op een Bijbelstudie-weekend wordt aan de hand van een thema bijbehorende bijbelgedeeltes bestudeerd en is er tijd voor ontspanning. In het kader van het jubileum is er zaterdag 22 juni voor de kleine 700 mensen die in die 25 jaar zijn mee geweest een reünie in het Wellantcollege in Ottoland. Er is dan ruimte voor ontmoeting, bijbelstudie, zingen en met elkaar bidden. Het thema is 'Blijf in Mij!'. Opgeven kan via reuniebsw@hotmail.com.