Aanleg wandelpad Meerkerk pakt 50.000 euro duurder uit

Vijfheerenlanden • De aanleg van een wandelpad langs de Parallelweg in Meerkerk - van het tunneltje bij de Broekseweg naar de Zouwendijk - pakt 50.000 euro duurder uit dan gedacht.

Dit jaar komt er een recreatief, half verhard pad, na 2023 wordt het pad voor iedereen toegankelijk. De toenmalige gemeenteraad van Zederik besloot een jaar geleden 90.000 euro beschikbaar te stellen voor de aanleg van een wandelpad. Het was de bedoeling om voor dat geld het bestaande klinkerpad van ongeveer 600 meter lang van het fietsviaduct bij de Prinses Marijkeweg/Broekseweg tot aan de brug over de Kerkwetering op te knappen. Bovendien moest er een nieuw wandelpad aangelegd worden van deze brug naar de Zouwendijk, op dit moment ligt hier grasland.

Bij de uitwerking van de plannen bleek de 20.000 euro die is uitgetrokken om het bestaande wandelpad op te knappen onvoldoende. Dat komt omdat het pad breder is dan vooraf werd aangenomen. Het pad is zo overgroeid dat de werkelijke breedte niet juist werd ingeschat. Bovendien moet er bij de opknapbeurt meer gebeuren dan aanvankelijk werd gedacht. Het college heeft nu besloten om dit jaar de beschikbare 90.000 euro te gebruiken om een half verhard recreatief wandelpad tussen de Broekseweg en de Zouwendijk aan te leggen. Na 2023 wordt dan 50.000 euro uitgetrokken om het pad op te waarderen tot een voor iedereen toegankelijk wandelpad.