Verkoop bij de Graaf

bleskensgraaf • In woonzorgcentrum Graafzicht te Bleskensgraaf vindt zaterdag 4 mei de Verkoop bij de Graaf plaats. Er zijn allerlei kraampjes, spelletjes en lekkernijen. Ondernemers verkopen artikelen en de vrienden en cliëntenraad van Graafzicht zijn aanwezig. Ook worden er handwerkartikelen, bloemen en koeken verkocht. De verkoop is van 9.30 tot 12.30 uur.


Veteranencafé

gorinchem • Zaterdag 4 mei 2019 is er weer Veteranencafé in Podium Gorinchem, aan de Grote Haarsekade 120, 14.00 tot 16.00 uur. Veteranen, voormalige en actief dienende militairen en overige belangstellenden zijn met hun partners welkom.


Buffetavond in Zes Molens

hoornaar • In verband met het vijfjarig bestaan van De Zes Molens is er op woensdag 8 mei een feestelijke buffetavond. De aanvang is 17.30 uur in het restaurant van het woonzorgcomplex in Hoornaar. Inschrijven kan bij de medewerkers van het restaurant of via 0184-678043. Entree 20 euro (inclusief drankjes).


Dodenherdenking in Giessenburg

giessenburg • In Giessenburg vindt zaterdag 4 mei de Dodenherdenking plaats. Om 18.40 is er een (korte) herdenking bij het Vliegeniersmonument aan de Boodtstraat. Een doedelzakspeler speelt enkele nummers, er wordt een gedicht worden voorgedragen en er is een bloemlegging door vier verschillende afgevaardigden. Da Capo speelt drie volksliederen.

Na afloop is er in de hervormde kerk een programma van 19.15 tot 19.40 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Vanaf 19.50 uur is er een samenkomst bij het 4 mei monument naast de hervormde kerk in Giessenburg. Na de twee minuten stilte is er een toespraak door wethouder Bram Visser en worden er bloemen en kransen gelegd. Na afloop van de officiële plechtigheden is er gelegenheid wat te drinken in de Dorpskamer aan het Tilplein.

De organisatie is in handen van het 4 mei comité, Oranjevereniging Giessen-Oudekerk en Giessenburg, Muziekvereniging Da Capo, de gezamenlijke kerken en stichting Vliegeniersmonument Giessenlanden WOII.


Ophaalronde Coopmarkt

hei- en boeicop • Spullen voor verkoop op de Coopmarkt in Hei- en Boeicop worden opgehaald op zaterdag 4 mei. Welkom is onder meer gereedschap, meubels, antiek, fietsen en kleding (in goede staat en in plastic zakken verpakt). Computers en beeldschermen worden niet meegenomen.

De ophaalronde begint rond 9.00 uur. Zet niets aan de weg, er wordt aangebeld. Wie op een ander tijdstip iets wil aanbieden kan bellen met Hans Huiting (06-38207044).


Ophalen oud papier Lexmond

lexmond • Er wordt in Lexmond oud papier opgehaald op woensdag 8 mei. De papiercontainers kunnen om 17.00 uur aan de weg worden geplaatst.