Kooij valt buiten eerste zestal

nieuwland • In de nog resterende partij in de NDV-damcompetitie deed Alb. van de Berg zijn sportieve plicht. Hij won van Bert Kooij, die hierdoor volgend seizoen net buiten het eerste zestal valt.

Eindstand top-10: 1. Pelle Sterk, 26 punten; 2. Alb. v.d. Berg, 23 punten; 3. Ko Heikoop, 20 punten; 4. Jan Alting, 19 punten; 5. Wim 't Lam, 19 punten; 6. Cees J. de Jong, 18 punten; 7. Bert Kooij, 17 punten; 8. Arie Haag, 16 punten; 9. Jan van Haarlem, 15 punten; 10. Arie de Ruiter, 14 punten.


Schorsing Nick van der Stam fors teruggebracht

arkel • De schorsing van Arkel-verdediger Nick van der Stam is in beroep teruggebracht tot twee wedstrijden.

Van der Stam kreeg naar aanleiding van zijn rode kaart tegen SV Meerkerk vijf duels schorsing. De tuchtcommissie oordeelde na het doornemen van alle stukken echter dat uitsluiting van twee duels voldoende is. Nick van der Stam keek al toe in de topper tegen Groote Lindt en mist nu alleen nog de uitwedstrijd tegen Streefkerk. In de laatste twee competitiewedstrijden van dit seizoen kan trainer Leon Elands weer een beroep op hem doen. Niet onbelangrijk, daar Arkel volop in de race is voor de titel in 3C.


Albert Musaj naar Schelluinen

groot-ammers/schelluinen • Komend seizoen verdedigt Albert Musaj (nu nog Groot-Ammers) de blauwwitte clubkleuren van derdeklasser Schelluinen.

De aanvallend ingestelde speler, die zowel op het middenveld als in de voorhoede uit de voeten kan, volgt daarmee zijn oud-ploegmaatje Kevin Korrel Korrel maakte begin deze week bekend de overstap van Nieuw-Lekkerland naar Scalune te maken. De 24-jarige Musaj werd op jonge leeftijd lid bij Ammers en behoort de laatste vier jaar tot de A-selectie.



Arno van Krimpen wint Koningsronde

regio • Nieuweling Arno van Krimpen uit Groot-Ammers heeft op Koningsdag de Koningsronde in Amsterdam gewonnen. Hij was de rapste in de massasprint. Van Krimpen eindigde zondag als zevende in het kasseiencriterium van Eijsden. Jens Bassa (Goudriaan) kwam als elfde over de meet.


Mees Bassa 'renner van de dag'

eijsden/goudriaan • Jan van Arckel-jeugdrenner Mees Bassa werd zondag in Eijsden uitgeroepen tot 'renner van de dag'. De jonge coureur uit Goudriaan is niet zo'n kasseienvreter, maar bleef niettemin buffelen. En dat was de jury niet ontgaan.


Rosanne van Rees 25e in Eijsden

eijsden/groot-ammers • Nieuwelinge Rosanne van Rees uit Groot-Ammers hield zondag aan het kasseiencriterium van Eijsden een 25e plaats over.
Haar ploeggenote Anna van der Meiden uit Heukelum maakte deel uit van een kopgroep van vijftien rensters en werd knap zesde.