Regiobands in Groot-Ammers

groot-ammers • In de feesttent te Groot-Ammers vindt vrijdag 26 april de Vrijmibo plaats, de vrijdagmiddagborrel van 16:30 tot 19:00 uur. All in kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en 20 euro aan de deur. Deze avond spelen de regiobands Sometimes Only, De Bend, The Meadows, Nu Nog Gratis en als afsluiting Niks Aan de Zeis. Na 19.00 uur is de entree gratis, maar dienen de consumpties weer afgerekend te worden met munten.


Excursie in duinen

vijfheerenlanden • Op zondag 28 april verzorgt de Natuur en Vogelwacht De Vijfheerenlanden een excursie in de Kennemerduinen, ten westen van Haarlem. De deelnemers gaan een wandeling maken in de duinen en kijken naar de planten en vogels. Het vertrek is om 8.00 uur vanaf de parkeerplaats Benedictushof 132 in Vianen en om 7.40 uur vanaf de parkeerplaats bij station Leerdam om 7:40 uur. Meer informatie: 06-4033-9872.


Annemarie's Schaapskooi

giessenburg • Bij Zorgvoerderij Annemarie's Schaapskooi wordt op zaterdag 18 mei van 10.00 tot 15.00 uur een open dag gehouden voor iedereen die geïnteresseerd is in schapen en lammetjes. De dieren kunnen bewonderd en geknuffeld worden en er wordt gedemonstreerd hoe je wol spint. Verder zijn er spulletjes, is er ijs en wordt er lamsshoarma verkocht. Entree bedraagt 1,50 euro (kinderen tot twee jaar gratis). De schaapskooi is gevestigd aan de Doetseweg 54a in Giessenburg.


Opbrengst collecte

ameide • De collecte voor de Hartstichting bracht in Ameide en Tienhoven aan de Lek 2179,94 euro op.


Expositie 3D in Koperen Knop

hardinxveld-giessendam • Driedimensionaal is een hedendaags begrip geworden. Vooral het '3D printen' neemt een sterke vlucht. Bijna alles is hierbij mogelijk. Bij 3D gaat feitelijk over het op een bijzondere manier tonen van een figuur in de ruimte. Over dit onderwerp is in museum De Koperen Knop te Hardinxveld-Giessendam een expositie te zien.

Een eenvoudige en al vele jaren bekende vorm van 3D zijn de zogenaamde pop-up boeken. Als je zo'n boek openslaat komt er een ruimtelijk object uit de bladzijde omhoog. Dit soort boeken maken deel uit van de expositie. Daarnaast is een uiteenlopend scala aan voorwerpen te zien. Bedrijven, ontwerpers en specialisten op het gebied van 3D hebben hun medewerking verleend om er een geslaagde tentoonstelling van te maken.

Dubbelexpositie

Op 1 juli krijgt de expositie een verjonging als een aantal vanaf het begin op de expositie staande zaken wordt vervangen voor andere. De expositie gaat dan namelijk nog meer aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Hiermee wordt 3D feitelijk een dubbelexpositie. Begin juli start het inmiddels traditionele zomerdetectivespel, dat ook in het teken van 3D zal staan. Op 23 mei is er een lezing van Ritchie van Daal over 3D-printen en de daarbij horende toepassingen en op 6 juni 2019 houdt Harry Faber van der Meulen een lezing over pop-up boeken. Meer informatie:


q www.koperenknop.nl